Μετά την αφόρητη πίεση που δέχεται από τον πατέρα του, ο Πέτρος στο Μαύρο Ρόδο, πείθεται τελικά να υπογράψει για την άδεια του μαγαζιού. Ο Βίκος προσπαθεί να καταλάβει ποιος βρίσκεται πίσω απο την απόκρυψη και δίνει ραντεβού με την Αλεξία για να μιλήσουν… Η Ελισάβετ έχει κρυφτεί στο ξωκλήσι και όλοι την ψάχνουν, γιατί πρέπει να επιστρέψει στο μοναστήρι για την κουρά της. Η Γιάννα συναντά τυχαία τον Γιωργο και εκείνος τη ρωτά γιατί τον εγκατέλειψε. Η απάντησή της όμως δεν τον ικανoποιεί. Ο Σαράντος, από την άλλη, ζητά τη βοήθεια του Γιώργου για τον διαγωνισμό. Η Ελισάβετ επιστρέφει στο μοναστήρι και ο μητροπολίτης με την ηγουμένη τής μιλούν για την επικείμενη κουρά της. Η αντίδρασή της όμως δεν είναι αυτή που περιμένουν. Η Αγγελική είναι οργισμένη με τον Θέμη, γιατί κατάφερε να πείσει τον Πέτρο να υπογράψει για το καινούριο μαγαζί. Με την πράξη του αυτή την κάνει να αισθάνεται ακόμα πιο σίγουρη για την απόφασή της να πάρουν διαζύγιο. Η ηγουμένη ανακοινώνει στην Ελισάβετ ότι έφτασε η ώρα για την κουρά της. Ο μητροπολίτης βέβαια παραμένει διστακτικός απέναντι στη νεαρή κοπέλα. Στο μεταξύ, ο Πέτρος μαθαίνει ότι η Ελισάβετ επέστρεψε στο μοναστήρι και αποφασίζει να γυρίσει στη Γερακιανή. Ο Μανώλης και η Ευτυχία αναστατώνονται, καθώς στη βαλίτσα της κόρης τους ανακαλύπτουν ένα όπλο. Της ζητούν εξηγήσεις και η απάντηση που τους δίνει τους ανησυχεί περισσότερο.
Η Αλεξία δέχεται να συναντήσει τον Βίκο από κοντά, για να δει με ποιον μιλάει κρυφά η μητέρα της. Ο Σαράντος πείθει τον Μπόγρη να αποσύρει τη μήνυση. Η Αυξεντία μαθαίνει για το φιλί ανάμεσα στον Πέτρο και την Ελισάβετ και σοκάρεται. Σύντομα κάνει μια εκ βαθέων συζήτηση με την ανιψιά της. Η Ελισάβετ τής ανοίγει την καρδιά της για τον Πέτρο και η Αυξεντία ταράζεται. ‘Οταν όμως αντιλαμβάνεται την παρουσία του Σαράντου στο μοναστήρι την ώρα της συνομιλίας τους, ταράζεται ακόμα περισσότερο.

Ο Σταυρίνος προσπαθεί να καταλάβει τα σχέδια του αδελφού του για εκείνον. Ο Πέτρος καταφέρνει να μπει νύχτα στο μοναστήρι και να προσεγγίσει την Ελισάβετ. Εκείνη θα νιώσει ξανά πως κινδυνεύει η κουρά της, ενώ πρέπει να αντιμετωπίσει τις ερωτήσεις της ηγουμένης. Ο Πέτρος μένει στο σπίτι του Γιώργου και του Σταυρίνου και προσπαθεί να τους βοηθήσει με τα σχέδια του πρώτου.

Η Ελισάβετ ζητά συγχώρεση από την ηγουμένη, γιατί καταλαβαίνει ότι την έφερε σε δύσκολη θέση. Ο Θέμης συνεχίζει να παρακολουθεί στενά τη γυναίκα του, την ώρα που ο Παράσχος παίζει ένα παιχνίδι σε διπλό ταμπλό με τον Καστρινό και την Αγγελική. Στο μεταξύ, ο Θέμης ανακαλύπτει μια φωτογραφία που του δημιουργεί σοβαρές υποψίες για τη γυναίκα του. Η Αλεξία στενοχωριέται με το διαζύγιο των γονιών της. Παράλληλα, θέλει να μάθει τι τρέχει ανάμεσα στον Πέτρο και την Ελισάβετ. Ο Μανώλης με την Ευτυχία ανησυχούν για το μέλλον της κόρης τους στη σειρά του MEGA και θέλουν να την προστατέψουν. Ο Λευτέρης ετοιμάζει τη διαθήκη του, ενώ η Πολυξένη δεν ενθουσιάζεται με την τροπή που παίρνουν τα πράγματα.

Μαύρο Ρόδο: Δείτε το τρέιλερ

Όλες οι ειδήσεις

Σασμός: Ο Σταύρος απειλεί τη ζωή του Αστέρη-Αντώνης και Ευθύμης αναμετρώνται στα ίσια!

Μιλγουόκι Μπακς: «Τυφώνας» Αντετοκούνμπο – Νέα 40αρα και θρίαμβος κόντρα στους Νετς

Η Γη της Ελιάς: Η Βασιλική μαθαίνει πως η Αρετή πήγε να της κάνει μάγια