Η Πολυξένη, μετά τον άσχημο  χωρισμό της από τον Λευτέρη στο Μαύρο Ρόδο, έχει προσεγγίσει τον Θέμη προκειμένου να αποκτήσει μια ασφάλεια και να εφαρμόσει κάποια αδίστακτα σχέδιά της. ‘Ενα απ ό αυτά είναι να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να αποκτήσουν τα καλύτερα κτήματα του μοναστηριού, στη Γερακιανή.

Σύμφωνα με τις νεότερες εξελίξεις όπως θα δούμε στα προσεχή επεισόδια της σειράς, η γυναίκα δεν διστάζει να εκμεταλλευτεί τη δεινή θέση στην οποία βρίσκεται η ηγουμένη Κασσιανή, καθώς την απειλούν με την αποκάλυψη του αμαρτωλού παρελθόντος της.

Σύντομα, η Πολυξένη καταφέρνει να εξασφαλίσει μία φωτογραφία της από την κοσμική ζωή της ηγουμένης και την εκβιάζει προκειμένου να βοηθήσει την ίδια αλλά και τον Θέμη. Μόνο που η συγκεκριμένη ενέργεια δεν βρίσκει σύμφωνο τον τελευταίο, που θέλει να κινηθεί βάσει νόμου και μόνο. Ακόμη, αρνείται να αυξήσει το ποσοστό της Πολυξένης στο συμφωνητικό και οι δυο τους δεν αργούν να έχουν έναν άγριο καβγά. Μάλιστα, η κατάσταση ανάμεσά τους μέρα με την ημέρα είναι χειρότερη και η συμμαχία τους διαλύεται. .
Στο μεταξύ στο αποψινό επεισόδιο, η Κασσιανή πείθει την Ελισάβετ να επιστρέψει στο μοναστήρι. Ο Πέτρος μένει πίσω να την περιμένει. Η Κύρα καταλαβαίνει πώς κινδυνεύει στα χέρια του Παράσχου και προσπαθεί να ζητήσει βοήθεια. Ο Βίκος ζητάει από την Αλεξία να σταματήσουν τις συναντήσεις και εκείνη προκειμένου να τον ξαναδεί, του εκμυστηρεύεται ότι μόλις έχει πάρει κάποια στοιχεία που αφορούν το παρελθόν του. Ο Σταυρίνος ετοιμάζεται για το θαύμα, ενώ οι προσπάθειες της Γιάννας να τον αποτρέψει θα πέσουν στο κενό. Η Όλγα επιστρέφει σπίτι και η Πολυξένη κάνει τα πάντα για να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη της κόρης της. Η Κασσιανή ζητάει από τον Γεράσιμο να της αποκαλύψει τα πάντα για το Διακοσάββα, ως αντάλλαγμα, για την επιστροφή της Ελισάβετ στο μοναστήρι. Η Θάλεια, ο Θέμης, ο Πέτρος και η Αλεξία φτάνουν στο σπίτι της Κύρας, η οποία δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής.

 

Μαύρο Ρόδο: Δείτε το τρέιλερ της σειράς του MEGA

Όλες οι ειδήσεις

ALPHA: Τέλος πασίγνωστη δραματική σειρά – Δεν συνεχίζει του χρόνου

Viral – Απίστευτο: Δεν είναι «ιπτάμενο δελφίνι», αλλά καγκουρό που περπατάει στη θάλασσα! (vid)

Ελένη Τσολάκη: Οριστικό – Εκεί θα είναι τη νέα σεζόν