Αναπάντητα ερωτήματα προκύπτουν στο χωριό για την ταυτότητα που βρήκαν ο Σαράντος με την Τασούλα θαμμένη στην Παλόβρυση και το Μαύρο Ρόδο.

Η Αλεξία μαθαίνει για τον Πέτρο και την Ελισάβετ. Ο Μπόγρης ενώ αρχικά αποθαρρύνεται από την αντίδραση του Μητροπολίτη στο σχέδιό του, αντιλαμβάνεται πως του δίνει το πράσινο φως για να δράσει.

Η Όλγα με τον Φραγκίσκο πιέζουν τον Πέτρο για να μάθουν τι συμβαίνει. Λίγο αργότερα, η Όλγα με πονηριά λέει στην Ελισάβετ τα συναισθήματά της για τον Πέτρο και ζητάει τη γνώμη της. Η Αλεξία θέλει να μάθει τα πάντα για τη δουλειά του πατέρα της και ζητά από τη μητέρα της να πάνε στη Γερακιανή με σκοπό να μάθει περισσότερες πληροφορίες.

Η καμπάνα χτυπάει για το ηγουμενοσυμβούλιο της Κασσιανής. Ο Πέτρος με τη βοήθεια του Σταυρίνου και του Φραγκίσκου μπαίνει στο μοναστήρι με αναρρίχηση για να μιλήσει στην Ελισάβετ.

Η Αγγελική έρχεται αντιμέτωπη με τον Βίκο και τον ρωτάει γιατί είπε ψέματα για την κόρη της.

Στο ηγουμενοσυμβούλιο η Κασσιανή αντιπαρατίθεται με την ηγουμένη. Ο Πέτρος συναντιέται με την Ελισάβετ, αλλά κάποια τους βλέπει. Η ηγουμένη ανησυχεί για το σχέδιο του Μπόγρη. Ο Βίκος μοιράζεται το σχέδιό του για τον Καστρινό με την Κύρα. Ο Λευτέρης στη σειρά του MEGA ενημερώνει την ηγουμένη για το σκηνικό στην Παλιόβρυση και η Αυξεντία παγώνει, ενώ ο Σαράντος μαθαίνει ότι την ταυτότητα την αγόρασε ο πατέρας του. Το σχέδιο του Βίκου γιατο Παρίσι αποτυγχάνει και στο μαγαζί του Θέμη γίνεται μια τεράστια έκρηξη.

Μαύρο Ρόδο: Δείτε το τρέιλερ