Τα γεγονότα που συμβαίνουν τόσο στην Άνω Ποριά όσο και γενικότερα στη σειρά του ALPHA, Σασμός, φέρνουν πολλούς εκτός εαυτού! Μία από αυτές, που η αλήθεια είναι ότι εκνευρίζεται και εύκολα, η Καλλιόπη Σταματάκη, απειλεί Θεούς και δαίμονες και ορκίζεται πως δεν θα αφήσει τα κτήματα της οικογένειάς της στα χέρια των Βρουλάκηδων.

Παρόλο που ο Παύλος κερνάει όλη την Άνω Ποριά από τη χαρά του που η διαθήκη του Άγγελου άνοιξε και τα κτήματα της μητέρας του περνάνε στην Ασπα, την Αργυρώ και τη Μαρίνα, ο θυμός της καπετάνισσας δεν λέει να καταλαγιάσει. Αποφασίζει λοιπόν να τους βάλει φωτιά για να μην έχουν τίποτα στην κατοχή τους. Οι φλόγες Θα Θορυβήσουν ολόκληρο το χωριό και όταν θα διαπιστώσουν ποιανού η περιουσία φλέγεται, οι υποψίες όλων θα στραφούν στους Σταματάκηδες.

Σασμός: Ανατροπή με τον Μαθιό που πέφτει στα πόδια της Αργυρώς και την παρακαλεί-Τι θα κάνει ο Παύλος

Ο Παύλος, θέλοντας και να προκαλέσει κερνάει τους θαμώνες στο καφενείο του Παντελή αφού τα κτήματα πήγαν εκεί που ανήκαν από την αρχή! Η Καλλιόπη όμως ζητά εκδίκηση αλλιώς καλύτερα να βάλει φωτιά και να τα κάψει. Και οι δύο γιοι της ταράζονται και ψάχνουν να βρουν λύση για να μη χυθεί άλλο αίμα. Τότε ο Αστέρης είναι που ζητά τη βοήθεια της Αργυρώς.

 

Εκείνος της λέει την αλήθεια για τα σχέδια της μητέρας του με ντροπή. Της προτείνει λοιπόν να επιστρέψουν ένα μέρος των κτημάτων στην Καλλιόπη και μετά και τα δύο παιδιά της θα την πείσουν να κάνει Σασμό.

Εκείνη στην αρχή δε φαίνεται να ικανοποιείται αλλά λέει ότι θα το πει στη Μαρίνα η οποία καταλαβαίνει πως η ιδέα είναι καλή και θα υπάρξει μία ηρεμία.

Από την άλλη ο Μαθιός βλέπει πως με τα καμώματα της Καλλιόπης η οικογενειακή του ζωή θα καταστραφεί, και θέλοντας και ο ίδιος να βοηθήσει, πηγαίνει στην Αργυρώ. Την παρακαλάει να βρουν ένα συμβιβασμό και να βάλουν στην άκρη το παρελθόν. Ο σκληρός άντρας φαίνεται πως αλλάζει μετά το γάμο του και θέλει να βάλει μία τελεία στην κόντρα.