Δεν είναι πολύς ο καιρός από τη στιγμή που ο Νικήτας έκανε την είσοδό του στη σειρά του Mega « Η Γη της ελιάς» και στη ζωή της Μυρτάλης. Ο «άλλος» γιος του Θεοδόση ήρθε για να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που βασανίζουν την Μαργαρίτα. Ωστόσο κατάφερε να κερδίσει και την καρδιά της Μυρτάλης, μετά από την διάλυση της σχέσης της με τον Στέφανο.

Δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν θα πάνε όπως τα περιμέναμε όλοι! Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Αλέξη Μίχα της εκπομπής «Πάμε Δανάη», ο Νικήτας θα έχει τραγικό τέλος. Μία από τις επόμενες ημέρες η Μυρτάλη, επιστρέφοντας στο σπίτι, θα ανακαλύψει τον Νικήτα νεκρό, μέσα σε λίμνη αίματος, και οι φωνές της θα ακουστούν σε ολόκληρη την Αρεόπολη.

Όπως καταλαβαίνουμε το σοκ για την νεαρή γυναίκα θα είναι πολύ ισχυρό και οι σκηνές στην κηδεία στη Θεσσαλονίκη θα είναι σπαρακτικές.

Τι θα γίνει όμως στο σημερινό αλλά και στα επόμενα επεισόδια

Η Μαρίνα παραμένει κρατούμενη στο Τμήμα, ενώ δίνουν κατάθεση ο Στάθης και ο Ιάκωβος. Ο Μάνος, διαλυμένος από την περιπέτεια και τη σύλληψη της Μαρίνας, παρακαλά τον αστυνόμο Κουράκο να του επιτρέψει να τη δει. Η Μαργαρίτα προσπαθεί να μπει στο σπίτι του Αλέξη και διαπιστώνει ότι ο γιος της έχει αλλάξει κλειδαριά. Του ζητάει τον λόγο και ο καβγάς δεν αργεί να φουντώσει ανάμεσά τους…

Η Αθηνά επιστρέφει στη Μάνη κι αμέσως πηγαίνει στον Ιάκωβο για να του μεταφέρει της υποψίες της Μαρίας για τη μητέρα του Δημήτρη. Ο Ιάκωβος, θορυβημένος, αποφασίζει να το ψάξει. Η Αρετή βλέπει στον δρόμο τον Στάθη και την Εύα, σε τρυφερή στιγμή που δεν αφήνει αμφιβολίες για τη σχέση τους.

Η γη της ελιάς 16/3/22
Ο Μάνος είναι διαλυμένος με την παραμονή της Μαρίνας στο κρατητήριο και ο Ισίδωρος με την Ιουλία ανησυχούν για εκείνον. Η Μυρτάλη, με τη βοήθεια της Βασιλικής και της Ευτυχίας, παλεύουν να κρατήσουν το ανθοπωλείο «ζωντανό». Η Άννα γνωρίζει την Εύα και ενθουσιάζεται που είναι συγγενής με μια τόσο δυναμική γυναίκα. Την ίδια ώρα, η Εύα ψάχνει για μόνιμο κατάλυμα στη Μάνη, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει με την ξενοδοχειακή μονάδα που ετοιμάζει. Αγνοεί ωστόσο πως η Αρετή καιροφυλαχτεί και αναζητά παντού τη γυναίκα που είδε μαζί με τον Στάθη…

Η γη της ελιάς 17/3/22
Ο Στέφανος αποφασίζει να κάνει το επόμενο βήμα στη ζωή του και βγαίνει ραντεβού με την Ελένη. Ο Αλέξης, για να ρίξει στάχτη στα μάτια της μητέρας τους, της δίνει τα νέα κλειδιά του σπιτιού του κι απολογείται για την πρόσφατη συμπεριφορά του. Η δίκη του Φίλιππου για το πυροβολισμό του Στέφανου πλησιάζει, προκαλώντας ανασφάλεια τόσο στον ίδιο, όσο και στη Χάιδω και τη Βασιλική. Ο Κουράκος ανακαλύπτει πως η επίθεση κατά της Μαρίνας ήταν προμελετημένη.