Ποιοι θέλουν το Open, εφημερίδες και sites; Ιδιαίτερα προχωρημένες είναι πλέον οι συζητήσεις ανάμεσα στους εφοπλιστές Δημήτρη Μπάκο και Γιάννη Καϋμενάκη και τους ανθρώπους που εκπροσωπούν στις διαπραγματεύοεις τον Ιβάν Σαββίδη.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της στήλης, οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά στην υπογραφή προσυμφώνου εξέλιξη που καταδεικνύει ότι έχουν ξεπεραστεί σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματα που είχαν ανακύψει κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Μάλιστα, οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο αναφέρουν ότι προ ημερών υπήρξε και απευθείας επικοινωνία του Δ. Μπόκου με τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος κατέστησε σαφές προς τον συνομιλητή του ότι έχει αποφασίσει να αποεπενδύσει από το Open. Κεντρικό ρόλο στις παρασκηνιακές συζητήσεις από την πλευρά των Μπακοκαϋμενάκηδων φαίνεται ότι έχει ο επικοινωνιολόγος Θωμάς Βαρβιτσιώτης, ενώ συμβουλευτικό ρόλο λέγεται ότι διαδραματίζει και ο δημοσιογράφος-ιδιοκτήτης του sίte liberal.gr και της
εφημερίδας «Φιλελεύθερος», Θανάσης Μαυρίδης. ο οποίος φαίνεται ότι έχει αναπτύξει δίαυλο επικοινωνίας με τον έναν εκ των δύο εφοπλιστών.

Εκτός από τους προαναφερθέντες, βασικό ρόλο στο σύστημα των Μπακοκαϋμενάκηδων είχε και εξακολουθεί να έχει ο δημοσιογράφος Σεραφείμ Κωνσταντινίδης.

Από τα όσα κυκλοφορούν στην πιάτσα προκύπτει ότι οι Μπακοκαϋμενάκηδες όχι μόνο έχουν αποφασίσει να επενδύσουν στα μέσα ενημέρωσης, αλλά ήδη έχουν καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, που προβλέπει τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου μιντιακού ομίλου. Κι αυτό γιατί εκτός από τους τηλεοπτικούς σταθμούς Open, Action24 και Kontra, θέλουν κι ένα ολοκληρωμένο «μπουκέτο από έντυπα και sίtes. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος που στις συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη με τον Ιβάν Σαββίδη συμπεριλαμβάνονται οι τίτλοι του «Έθνους» και της οικονομικής εφημερiδας Ημερησια.

Επί της ουσίας οι Μπακοκαϋμενάκηδες όπως διαβάσουμε στη στήλη Media,θέλουν να επανιδρύσουν σε όλα τα επίπεδα τον όμιλο που είχε επί χρόνια ο μεγαλομέτοχος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ της οποίας είναι μέτοχοι, Γιώργος Μπόμπολας.