Κανονικά και με το νόμο, παρά τις χλιαρές διαψεύσεις από την πλευρά της διοίκησης του Οpen, ισχύει η πληροφορία που θέλει τους εφοπλιστές Μπάκο και Καϋμενάκη να βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις για την εξαγορά του τηλεοπτικού σταθμού Open από τον ΙΒάν Σαββίδη.

Οπως προκύπτει από το σχετικό ρεπορτάζ, το ενδιαφέρον και υπαρκτό είναι αλλά, πέραν τούτου, οι πληροφορίες θέλουν πς δύο πλευρές να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την επίτευξη οριστικής συμφωνίας.

Μάλιστα, οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο αναφέρουν ότι το deal είχε φτάσει στο παρά ένα να ολοκληρωθεί στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδος. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει αλλάξει επί της ουσίας κάτι. Απεναντίας. Στα βασικά σημεία φαίνεται ότι υπάρχει ήδη συμφωνία και απλώς μένουν κάποιες λεπτομέρειες για νο πέσουν οι υπογραφές. Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι γενικώς ο Ιβάν όταν διαπραγματεύεται, καθυστερεί μέχρι να λάβει την τελική απόφαση.

Η πληροφορία περί της διάθεσης του σημερινού ιδιοκτήτη του Open να αποεπενδύσει από τα medίa είναι γνωστή εδώ και καιρό σε πολιτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους. Οπως θα διαβάσετε και στον «Πολιτικό Καφέ» της εφημερίδας parapolitika η φημολογία περί του ενδιαφέροντος από την πλευρό των εφοπλιστών Μπάκου και Καϋμενάκη όχι μόνο δεν προκάλεσε προβληματισμό στην κυβέρνηση, αλλά, απεναντίας, την  υποδέχθηκαν με θετικά λόγια.

Ανεξάρτητα πάντως από την εξέλιξη που θα έχουμε στις συζητήσεις ανάμεσα στους δύο εφοπλιστές και την πλευρά Σαββίδη, εκείνο που πρέπει να σημειώσει κανείς είναι το ζωηρό ενδιαφέρον που δείχνουν οι δύο ιδιοκτήτες του Αστέρα Τρίπολης και μεγαλομέτοχοι της ΕΛΛΑΚΤΩΡ να επεκτείνουν τη «στεριανή» δράση τους και στον χώρο των medία.

Άλλωστε, μόνο απαρατήρητη δεν περνά η πληροφορία σύμφωνα με την οποία, εκτός από το ενδιαφέρον για το Open, οι Μπα-κοκαύμενάκηδες φαίνεται να συζητούν και την εξαγορά τη-λεοπτικού σταθμού που διαθέτει άδεια εκπομπής στην περιοχή της Αττικής.

Αυτό και μόνο καταδεικνύει τον σχεδιασμό τους να επενδύσουν και στον χώρο των ηλεκτρονικών Μέσων.