Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις προκειμένου οι τηλεοπτικοί σταθμοί της χώρας να συμφωνήσουν για το σημείο εκκίνησης  της προσεχούς σεζόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησαν ήδη και βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη συζητήσεις σε ανώτατο διοικητικό επίπεδο ανάμεσα στους διευθύνοντες συμβούλους των ιδιωτικών καναλιών. Κεντρικό ζητούμενο που τίθεται, για το οποίο επιδιώκεται μια ευρεία συναίνεση, είναι να μετατεθεί η έναρξη της προσεχούς σεζόν στα τέλη Σεπτεμβρίου με μέσα Οκτωβρίου.

Το παράδειγμα των προηγούμενων ετών με το εσπευσμένο λανσάρισμα πανάκριβων προϊόντων στην ρrίme time από τα τέλη Αυγούστου παρέσυρε όλο τον κλάδο σε σημαντική σπατάλη πόρων και δυνάμεων. Στόχος είναι το λανσάρισμα των νέων προγραμμάτων να γίνει σε πιο «ωφέλιμες» διαφημιστικά περιόδους και να σταματήσουν να «καίγονται» ακριβά προγράμματα σε… άνυδρες εμπορικά πρεμιέρες.

Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, με στόχο να δώσουν τα χέρια και οι πέντε μεγάλοι σταθμοί, ΑΝΤΙ, ΑΙρhα, Mega, Star και ΣΚΑΪ.

 

Τηλεοπτικοί σταθμοί: Η πρόταση για την εξαγορά του Open και το αθηναϊκό κανάλι

Στο μεταξύ, κανονικά και με το νόμο, παρά τις χλιαρές διαψεύσεις από την πλευρά της διοίκησης του Οpen, ισχύει η πληροφορία που θέλει τους εφοπλιστές Μπάκο και Καϋμενάκη να βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις για την εξαγορά του τηλεοπτικού σταθμού Open από τον ΙΒάν Σαββίδη.

Οπως προκύπτει από το σχετικό ρεπορτάζ, το ενδιαφέρον και υπαρκτό είναι αλλά, πέραν τούτου, οι πληροφορίες θέλουν πς δύο πλευρές να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την επίτευξη οριστικής συμφωνίας.

Μάλιστα, οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο αναφέρουν ότι το deal είχε φτάσει στο παρά ένα να ολοκληρωθεί στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδος. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει αλλάξει επί της ουσίας κάτι. Απεναντίας. Στα βασικά σημεία φαίνεται ότι υπάρχει ήδη συμφωνία και απλώς μένουν κάποιες λεπτομέρειες για νο πέσουν οι υπογραφές. Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι γενικώς ο Ιβάν όταν διαπραγματεύεται, καθυστερεί μέχρι να λάβει την τελική απόφαση.