Η μεγάλη στιγμή φτάνει που ο Μαθιόs με τη Βασιλική Θα ενωθούν ενώπιον Θεού και ανθρώπων στη σειρά Σασμός. Το ζευγάρι, με όλα τα έθιμα του τόπου τους, ετοιμάζεται να αλλάξει τα στέφανα στην εκκλησία και η ευτυχία είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τουs. Ο πόθοs τόσων χρόνων γίνεται πραγματικότητα, όμωs για μια ακόμα φορά η μοίρα τους επιφυλάσσει ένα άσχημο παιχνίδι…
Η Βασιλική λάμπει από ευτυχία. Στο σπίτι τηs είναι μαζεμένα όλα τα αγαπημένα τηs πρόσωπα. Ο γιοs τηs ο Νικηφόροs που Θα γίνει και κουμπάροs τηs, η Τζένη, η Κλαίρη, η θοδώρα, είναι δίπλα τηs και την ετοιμάζουν νύφη. Ανάμεσα σε γέλια και χαρές, σε γλυκά και άφθονη ρακή, η Βασιλική δείχνει το νυφικό τηs που Θα βάλει σε λίγη ώρα όταν ο μονάκριβοs γιοs τηs θα τη συνοδεύει στην εκκλησία.

Την ίδια ώρα στο σπίτι του Μαθιού στη σειρά Σασμός φίλοι και συγγενείs τον ντύνουν γαμπρό. Με την παραδοσιακή κρητική στολή, με τραγούδια και με μαντινάδεs, στήνεται μια κανονική γιορτή. Κι ενώ του τραγουδούν και η ρακή ρέει άφθονη, η χαρά στα μάτια του Μαθιού είναι μισή. Το βλέμμα του σκοτεινιάζει από το μυστικό που κουβαλάει . Παράλληλα, το γλέντι έχει στηθεί για τα καλά σε όλο το χωριό. Την ίδια στιγμή ο Μανόληs είναι κυριευμένοs από τις τύψεις και τις ενοχέs. Δεν μπορεί να διαχειριστεί το γεγονόs ότι ξέρει τον δολοφόνο και ότι και ο Μαθιόs γνωρίζει ότι τον έχει δει και παρ’ όλα αυτά, δεν βρήκε τη δύναμη να τον καταγγείλει. Η Κλαίρη και η αδελφή του η Θοδώρα για μια ακόμα φορά τον βλέπουν να είναι αναστατωμένοs και αναρωτιούνται τι μπορεί να του συμβαίνει.

Τελικά, ο Μανόληs δεν αντέχει πλέον αυτό το βάροs που κουβαλάει και τους αποκαλύπτει ότι ο Μαθιόs είναι ο δολοφόνος του Στεφανή. Στο μεταξύ η ώρα του μυστηρίου φτάνει. Ολο το χωριό είναι μαζεμένο στην εκκλησία με τον παπά Μιχάλη να περιμένει με αγωνία για να αρχίσει το μυστήριο. Ο Μαθιόs ντυμένοs γαμπρόs περιμένει στην εκκλησία με ανυπομονησία στη δραματική σειρά του ALPHA. Η Βασιλική, ντυμένη στα λευκά με τη συνοδεία λυράρηδων και τον Νικηφόρο στο πλευρό τηs, διασχίζει με τα πόδια σχεδόν όλο το χωριό και φτάνει στην εκκλησία. Κι εκεί για μια ακόμα φορά ντυμένη νύφη, όπωs και τότε που παντρεύτηκε τον Στεφανή, παίρνει τη μεγαλύτερη πίκρα τηs ζωήs τηs. Ο γάμος δεν γίνεται ποτέ. Μπροστά σε όλους του καλεσμένουs, τον παπά, τη νύφη και τους κουμπάρουs, η αστυνομία φτάνει στην εκκλησία και συλλαμβάνει τον Μαθιό για τον φόνο του Αγγελου. Ολοι μένουν άναυδοι. Οι ψίθυροι δίνουν και παίρνουν. Οι πάντεs παγώνουν, ο έναs κοιτάζει τον άλλον στα μάτια και αναρωτιούνται τι έχει συμβεί. Η Καλλιόπη ουρλιάζει να αφήσουν ήσυχο το κοπέλι τηs και ότι δεν έχει κάνει τίποτα, ο Νικηφόροs γίνεται έξαλλος και η Βασιλική με δάκρυα στα μάτια καταρρέει. Αισθάνεται ότι δεν είναι τηs μοίρας της να είναι ποτέ με τον μοναδικό άντρα που αγάπησε.

Σασμός: Δείτε το trailer του επόμενου επεισοδίου