1 Πρώτα βυθίστε τα χεράκια σας σε χλιαρό νερό για 5 λεπτά. 2) Στη συνέχεια φτιάξτε μόνες σπιτικό σκραμπ με αμυγδαλέλαιο και χοντρό αλάτι. Κάντε κυκλικές κινήσεις μασάζ μέχρι τους καρπούς και αφαιρέστε το με χλιαρό νερό. Επίσης το ρυζάλευρο είναι εξαιρετικό πίλινγκ. Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, και τα ταλαιπωρημένα χέρια αποκτούν λάμψη. Μια κουταλιά της σούπας είναι αρκετή για να την απλώσετε σε ελαφρά βρεγμένα χέρια και να κάνετε πίλινγκ για 10 λεπτά περίπου. 3) Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να εξαφανίσετε από τα νύχια την κιτρινίλα και τα σημάδια από το να τα τρίψετε με λεμόνι. Περάστε τα ένα ένα λοιπόν με μια κούπα λεμονιού και χαρίστε τους αστραφτερή γυαλάδα. Άλλωστε το μασάζ με φρέσκο χυμό λεμονιού έχει ιδιότητες μίνι μανικιούρ!
Και τώρα δείξτε (όμορφα) χεράκια!

4 Εάν παρατηρείτε ξηρότητα στην επιδερμίδα τους, κάντε μια βραδινή Θεραπεία ενυδάτωσης, που θα διαπιστώσετε πως είναι εξαιρετικά αποτελεσματική: απλώστε γενναίες ποσότητες ενυδατι-κής κρέμας χεριών, φορέστε γάντια (αν βέβαια τα αντέχετε) και κοιμηθείτε με αυτά. 5 Μην ξεχνάτε ποτέ μα ποτέ τα γάντια στις δουλειές του σπιτιού. Καυτό νερό και απορρυπαντικά τούς κάνουν πολύ μεγάλο κακό. 6 Στεγνώνετε πάντα τα χέρια καλά, ειδικά στα σημεία ανάμεσα στα δάχτυλα και κά-τω από τα δαχτυλίδια σας, για να αποφύγετε ερεθισμούς και σκασίματα. 7 ‘Εχετε πάντα την κρέμα χεριών στην τσάντα σας και επαναλαμβάνετε συχνά την επάλειψη.

Προσοχή στις καφέ κηλίδες!

Οι καφέ κηλίδες και τα σημάδια (υπερμελάχρωση του δέρματος) κάνουν τα χέρια σου να δείχνουν πιο κουρασμένα. Η καθημερινή έκθεση των χεριών στην ηλιακή ακτινοβολία χωρίς προστασία, όπως, για παράδειγμα, στην αντανάκλαση του ήλιου μέσα από το παρμπρίζ όταν οδηγείς, προκαλεί καφέ κηλίδες που μαρτυρούν την ηλικία σου. Εφάρμοζε την αντηλιακή κρέμα που χρησιμοποιείς στο πρόσωπο και στη ράχη των χεριών σου ή αναζήτησε μια κρέμα χεριών με αντηλιακό δείκτη προστασίας.