Λοιμώξεις και ιοί: Καθάρισε τακτικά τα πινέλα . Για την καταπολέμηση των λοιμώξεων και των φραγμένων πόρων, οι δερματολόγοι προτείνουν τα παρακάτω. Αρχικά να πλένετε το concealer και τα πινέλα βάσης μία φορά την εβδομάδα. Για βουρτσάκια που βάζετε γύρω από τα μάτια σας, συνιστά δύο φορές το μήνα, και για οποιαδήποτε άλλη βούρτσα, μια φορά το μήνα.

Λοιμώξεις ιοί πινέλα

Πώς θα το κάνετε; Βάζουμε μια σταγόνα από ένα ήπιο σαμπουάν στην παλάμη του χεριού μας. Βρέχουμε τις τρίχες με χλιαρό νερό. Στη συνέχεια, κάνουμε μασάζ με τις τρίχες στην παλάμη σας για να πάει το σαμπουάν παντού στη βούρτσα. Αποφύγετε να βραχεί το μεταλλικό μέρος της βούρτσας/ή η βάση των τριχών της βούρτσας γιατί η κόλλα μπορεί να μαλακώσει και να πέσουν οι τρίχες. Ξεπλένουμε το σαμπουάν και σκουπίζουμε. Το βάζουμε έτσι ώστε να στεγνώσει.

«Για έναν βαθύ καθαρισμό, βάζω οινόπνευμα σε ένα ρηχό μπολ και βρέχω τα πινέλα από μπροστά και από πίσω», λέει η makeup artist Margi Tobey.

Αν δεν έχεις χρόνο, χρησιμοποίησε οινόπνευμα

Ψέκασέ το στις τρίχες ή επάνω σε ένα κομμάτι χαρτί και πέρασε τα πινέλα πάνω κάτω στο χαρτί και/ή σκούπισέ τα με μια πετσέτα βρεγμένη με οινόπνευμα. Το οινόπνευμα σκοτώνει επίσης τα μικρόβια και τα βακτήρια.

Θα μειώσεις τις πιθανότητες μεταφοράς βακτηρίων και νεκρού δέρματος στο πρόσωπό σου και οι βούρτσες θα έχουν καλύτερη απόδοση.

Όταν δεν καθαρίζετε τα πινέλα σας συχνά, στην πραγματικότητα μεγαλώνει ο κίνδυνος να τοποθετήσετε βακτήρια και νεκρά κύτταρα απευθείας στο δέρμα σας. Και αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με την επιδερμίδα σας, όπως η εμφάνιση τοπικών ερεθισμών.