Πόσες φορές έχουμε γνωρίσει κόσμο, που το πρώτο μας feeling, η πρώτη μας εντύπωση μας λέει ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτούς? Αλλά η καλή μας διάθεση μας λέει οκ δοκίμασέ το μπορεί να είναι λάθος η πρώτη εντύπωση! Εγώ θα πω κάτσε με την πρώτη σου εντύπωση, δεν είναι ποτέ λάθος! Από την παιδική μας ηλικία γνωρίζουμε πολύ κόσμο, μέχρι που φθάνουμε στην ενήλικη ζωή μας, που οι φίλοι μας είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού! Θυμάστε τη σειρά του Χάρη Ρώμα και τους εκνευριστικούς γείτονες «Σταμάτηδες», που ντε και καλά πρέπει να γίνουν οι κολλητοί σου και κολλάνε πάνω σου σαν βδέλλες? Να ξέρετε η μυθοπλασία είναι βγαλμένη μέσα από τη ζωή! Οι «Σταμάτηδες» υπάρχουν και είναι γύρω μας! Είναι παντού σαν τα μυρμήγκια, μη σας πω σαν τις κατσαρίδες!

Το βλέπεις αυτό το φαινόμενο των Σταμάτηδων πιο έντονα σε γονείς, που με το ζόρι θέλουν να γίνουν κολλητάρια, επειδή τα παιδιά σας κάνουν παρέα! Οκ τα παιδιά μας κάνουν παρέα, δεν είπαμε θα παντρευτούμε και θα συμπεθεριάσουμε! Να σας πω πως αρχίζει το στόρι με τους κολλητούς γονείς, για να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά εσείς οι νέοι γονείς! Όλα ξεκινάνε από το σχολείο, που τα παιδιά κάνουν παρέα, μετά αρχίζουν τα πάρτυ και οι συγκεντρώσεις στα πάρκα και τις παιδικές χαρές, όπου βρίσκεις την ευκαιρία να γνωριστείς με κάποιους γονείς. Οκ η πρώτη εντύπωση μπορεί να μην είναι η καλύτερη αλλά λες κάτσε να δούμε τι έχει να μας πει! Μετά θα υπάρξει ανταλλαγή τηλεφώνου, για τα παιδιά φυσικά για να μην χαθεί η επαφή! Λάθος νούμερο 1!

Στην αρχή η επικοινωνία θα είναι μόνο για τα παιδιά και για το πότε να βρεθούν μιας και τα παιδιά κάνουν πολλή παρέα. Μέχρι εδώ όλα καλά, λες ωραία έχω βρει έναν άνθρωπο (ενήλικα … μην είστε σίγουροι) να μπορώ λίγο να επικοινωνήσω (που μη γελιόμαστε στις μέρες μας είναι πολύ δύσκολο να βρεις ένα φυσιολογικό γονιό)! Αφού θα γίνει η αρχή με την ανταλλαγή τηλεφώνων θα αρχίσουν και τα προσωπικά καλέσματα στα σπίτια για να παίξουν τα παιδιά, λάθος νούμερο 2! Λες οκ να πάμε ή να έρθουν να γνωριστούμε και καλύτερα οι οικογένειες! Το κακό είναι στο να γνωριστούμε και καλύτερα! Εκεί αρχίζει το πρόβλημα, γιατί υπάρχουν αυτοί οι γονείς, που για κάποιο λόγο δεν έχουν ζωή, και γίνονται οι προσωπικοί σας στόκερ (το viber παίρνει φωτιά από μηνύματα και οι ερωτοαπαντήσεις δίνουν και παίρνουν, και ειδικά το reply to you, έτσι δεν είναι κουμπαρούλα μου;)!

Βέβαια ακόμη δεν έχετε αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος (γιατί στην αρχή όλα είναι τέλεια και λες έχω βρει καλό παρεάκι), μέχρι που έρχεται το κάλεσμα για φαγητό και λες ααα ωραία να πάρω ένα γλυκό, μη πάω με άδεια χέρια …. Αμ δε … αφού σε καλώ πρέπει να τα βάλουμε όλα δια του 2!
Καταλήγεις αντί να πας καλεσμένος, να βγεις ζημιωμένος! Γιατί κάλεσμα χωρίς πλαστικά πιάτα, ποτήρια και μαχαιροπήρουνα από το Jumbo γίνεται? Ε όχι βέβαια, στα σπίτια που πάμε δεν έχουν κανονικά πιάτα και ποτήρια! Στο μεταξύ πριν το κάλεσμα έχουν μάθει τα πάντα για σένα, που κατοικείς (οκ αυτό δεν τους νοιάζει ιδιαίτερα) αλλά και που έχεις εξοχικό! Τέλεια βρήκαν και τις διακοπές του καλοκαιριού!

Και καταλήγεις να πας για φαγητό σε σπίτι, που στην ουσία εσύ έχεις πληρώσει (αλλά φαίνεται ότι σε κάλεσαν κιόλας) αλλά να μένεις και χωρίς σπίτι για τις διακοπές σου, αφού το παραχώρησες στους νέους σου «κολλητούς»! Οι οποίοι μη γελιόμαστε δεν έχουν την οικονομική ανάγκη να πάνε κάπου τζάμπα διακοπές, αλλά είναι οι νέοι κολλητοί οι οποίοι θα πρέπει να μοιράζονται τα πάντα, ή μάλλον καλύτερα να πούμε τα δικά σου-δικά μου και τα δικά μου-δικά μου!!! Εντάξει όλο αυτό έχει μια δόση υπερβολής (όλα για την αρθρογραφία γίνονται), αλλά πιστέψτε με αυτά που γράφω έχουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο συμβεί!

Συμβουλή προς ναυτιλλόμενους γονείς, προσοχή με ποιους κάνετε παρέα μέσω των παιδιών σας, γιατί θα καταλήξετε και εσείς με “Σταμάτηδες”, οι οποίοι θα αποτελέσουν το νέο σας αξεσουάρ!