Ακομα και αν τα προηγούμενα χρόνιο ακολουθούσατε μια πιο απλοϊκή περιποίηση στο δέρμα σας,  το μοτίβο αυτό Θα αλλάξει μακροπρόθεσμα, καθώς το προσορμόζετε στις εκάστοτε ανάγκες σαs. Από τη φύση του χρόνου, οι δείκτεs της γήρανσηs (βαθιέs ρυτίδεs, κηλίδεs από τον ήλιο. Θολή υφή και απώλεια όγκου) παρουσιάζονεαι πιο ευδιάκριτα στη μέση τηs ζωής μα και γι’ αυτό, συνήθωs, είναι αναγκαίο να αναθεωρήσουμε τιs ρουτίνεs περιποίησηs του προσώπου.

Παρακάτω, Θα ανακαλύψετε τις καλύτερεs στρατηγικέs και τρόπουsγια να «χτίσετε» το οπλοστάσιό σαs και να αντιμετωπίσετε την περαιτέρω γήρανση μιας ήδη ώριμηs επιδερμίδαs.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝΩΣΗ

Η καλύτερη περιποίηση του δέρματοs για γυναίκεs άνω των 50 ετών ξεκινά με καθημερινό πλύσιμο προσώπου. Το ώριμο δέρμα πρέπει να αντιμετωπίζεται με ένα ήπιο, μη ερεθιστικό καθαριστικό που δεν θα αφαιρέσει τα φυσικά έλαια του δέρματοs ούτε θα ερεθίσει την ξηρή και ευαίσθητη επιδερμίδα. Μετά από το καθαριστικό για να διατηρήσετε την ισορροπία του ρΗ του δέρματοs, χρησιμοποιήστε μία τονωτική λοσιόν που θα εξισορροπήσει το PH και θα προσφέρει ένα επιπλέον στρώμα υγρασίας.

Δέρμα: Μην το παρακάνετε με την απολέπιση

Ναι, η απολέπιση είναι απαραίτητη, αλλά μην το παρακάνετε. Στις γυναίκεs άνω των 50 ετών, το εξωτερικό στρώμα του δέρματοs γίνεται πιο λεπτό και ευαίσθητο. Για να αποφύγετε την επιδείνωση, κάνετε την ελάχιστη φυσική απολέπιση που αναλογεί στην επιδερμίδα σας. Για την ασφαλή απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δερματοs, χρησιμοποιήστε ένα απαλό scrub με καταπραϋντικά συστατικά όπωs χαμομήλι, όχι περισσότερο από τρειs φορές την εβδομάδα.

ΜΑΣΑΖ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Ενα καθημερινό μασάζ προσώπου κάνει Θαύματα για το δέρμα σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για τι ώριμες επιδερμίδεs. Σμιλεύει τουs μυς του προσώπου (κυρίως στα ζυγωματικά και στο σαγόνι) και μειώνει τη συσσώρευση υγρών, βελτιωνει τη ροη του αιματοs, τον κύκλο ζωής των κυττάρων, την τόνωση των ιστών και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΟΓΚΟΥ

Ξεκινώνταs από τα 30 και τα 40 σαs, τα επίπεδα υαλουρονικού αρχίζουν να μειώνονται, κάτι που κάνει τις λεπτέs γραμμέs και τις βαθιές ρυτίδεs πιο αισθητέs. Οταν εφαρμόζεται τοπικά, το υαλουρονικό οξύ μπορεί να βοηθήσει στην αναπλήρωση και τη διατήρηση τηs υγρασίαs των κυττάρων, γι’ αυτό και είναι τόσο κοινό συστατικό σε oρoύs, σε ενυδατικέs κρέμεs αλλά και σε θεραπείεs που στοχεύουν στην ώριμη επιδερμίδα.

SPF κάθε μέρα!

Για τι ρυτίδεs, τις αόρατεs φωτοφθορέs αλλά και την προστασία του δέρματοs από καρκίνο και άλλεs βλάβεs, χρησιμοποιήστε αντηλιακό με ελάχιστο SPF 30 κάθε μέρα (κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου).

ΜΑΣΚΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ

Για το ώριμο δέρμα, οι μάσκες προσώπου είναι ιδανικέs για την υγρασία και την παροχή επιπλέον Θεραπευτικών ουσιών. Εάν το δέρμα είναι πολύ ξηρό η θέλετε η επιδερμίδα σας να ειναι πιο λεία και σφιχτή, προτιμήστε μια μάσκα σύσφιξης με υαλουρονικό οξυ και πεπτίδια, που βοηθουν στην εξομάλυνση των αυλακώσεων του μετώπου και των γραμμών χαμόγελου.