Ο έρωτας με διαφορά είναι ένα θέμα που κάνει τζιζ για πολύ κόσμο ενώ για το θέμα αυτό έχουν γραφτεί βιβλία, έχουν παιχτεί σήριαλ και ταινίες.

Το θέμα είναι ότι η κοινωνία μας δεν έχει αποδεχτεί τη σχέση δυο ανθρώπων όταν η γυναίκα είναι μεγαλύτερη από τον άντρα. Για έναν άντρα μεγαλύτερο είναι πλέον κάτι πολύ φυσιολογικό και συνηθισμένο ενώ το αντίστροφο προκαλεί θέματα σχολιασμού ενώ δεν θα έπρεπε.

Ο έρωτας δεν κοιτάει ηλικία και φύλα. Είμαστε ελεύθεροι να ερωτευτούμε και να αγαπήσουμε όποιον θέλουμε χωρίς να χρειάζεται να δώσουμε εξηγήσεις. Η καρδιά δεν είναι κουρδισμένη να λειτουργεί με κουτάκια (το μυαλό μπορεί). Το άρθρο αυτό θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι βιωματικό (δε θέλω να σας κρυφτώ).

Ο έρωτας με διαφορά για εμένα ήταν ένα θέμα ταμπού και κάτι που αρνιόμουνα κατηγορηματικά αλλά συνήθως αυτά που κοροϊδεύεις και λες μεγάλα λόγια είναι και αυτά που λούζεσαι! Δεν είχα σκοπό ποτέ να γράψω κάτι για αυτό το θέμα αλλά μια ανάρτηση της Ελεονώρας Μελέτη ήταν η αφορμή. Ένα site με πολύ μεγάλα γράμματα τόνιζε πόσα χρόνια μεγαλύτερη είναι από τον άντρα της για να κάνει κάποια κλικ …

Το κακό με αυτό το άρθρο είναι ότι το είχε γράψει γυναίκα (για άλλη γυναίκα) λογικά νεαρής ηλικίας. Εγώ θα ρωτήσω και εσένα κυρία μου τι σας νοιάζει τι κάνει ο άλλος στην προσωπική του ζωή? Ας κάνεις και εσύ εξώφυλλο τη δική σου ζωή για να μπορέσουμε όλοι να σχολιάσουμε ελεύθερα. Εδώ θα ήθελα να πω μια προσωπική μου ιστορία, όταν έμεινα έγκυος, δεν έτυχε … πέτυχε γιατί μια «φίλη» μου θεώρησε ότι έγινε επί τούτου για να ρίξω τον άντρα μου και να με παντρευτεί, η γιαγιά μου από το χωριό που κόντευε τα 90 είπε την καλύτερη ατάκα «Κοπέλα μου την καλύτερη δουλειά έκανες… γιατί να γιατροπορεύεις εσύ τον άντρα σου όταν μεγαλώσει να σε γιατροπορεύει αυτός» (η γιαγιά μου ήταν πολύ μπροστά θα την αναλύσουμε σε άλλο άρθρο είναι ένα θέμα μόνη της)!

Εντάξει υπάρχουν και ωραία σκηνικά όπου φίλοι και γνωστοί όταν μαθαίνουν ότι έχεις κάνει σχέση με μικρότερο σου λένε, άτσα το έριξες το τεκνό-γκομενάκι, ή πλέον θα πηγαίνεις στα Goody’s και θα παίρνεις Junior, θα παρακολουθείς Eurovision junior και άλλα τέτοια χαριτωμένα όχι όμως προσβλητικά.

Υπάρχουν όμως και τα επικριτικά σχόλια τι θες εσύ με αυτόν, τι σου βρήκε μεγάλη γυναίκα αντί να βγαίνει με κοπέλες της ηλικίας του, ή μην το μάθει ο μπαμπάς σου θα ανεβάσει πίεση. Θα έπρεπε όλοι να καταλάβουν ότι το θέμα δεν είναι η ηλικία αλλά ο χαρακτήρας του ανθρώπου, αυτό αγαπάς στον άλλον. Η καρδιά χρόνια δεν κοιτά και είναι παράδοξο, που κάποιοι άνθρωποι ακόμη και σήμερα δεν μπορούν να το αντιληφθούν. Είναι θέμα παιδείας και τελικά αφορά σε όλα τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας. Έχουμε ένα κακό σαν λαός (μπορεί και 2-3) θέλουμε να χώνουμε τη μύτη μας παντού, να εκφέρουμε την άποψη μας χωρίς να μας έχει ζητηθεί και γενικά να έχουμε άποψη επί παντός επιστητού.

Το πράγμα όμως χειροτερεύει με τα social media, που όλοι πίσω από ένα ψεύτικο profile βγάζουν τη χολή τους και τη κακία τους ενώ δεν εστιάζουν στην καμπουρίτσα τους! Είναι λες και περιμένουν στη γωνία να γίνει κάτι για να μπορέσουν να σχολιάσουν, λες και αυτό τους δίνει τροφή για ζωή. Πιστεύω για πολύ καιρό θα σχολιάζεται η διαφορά ηλικίας στα ζευγάρια και όχι μόνο … το να κοιτάς από την κλειδαρότρυπα το τι κάνει ο καθένας ιντριγκάρει πολύ τον κόσμο. Αυτό είναι εύκολο να το αντιληφτούμε και από την πληθώρα των reality, που εστιάζει στις προσωπικές σχέσεις των ανθρώπων. Κλείνοντας το μόνο που μπορώ να πω είναι ζήστε ελεύθεροι και να ακολουθείτε την καρδιά σας γιατί η ζωή είναι μικρή, μόνο στον εαυτό σου θα λογοδοτήσεις σε κανέναν άλλο!