Κινητικότητα στον τομέα της ενημέρωσης ενόψει της νέας σεζόν, που προμηνύεται και προεκλογική, καταγράφεται στα κανάλια και κυρίως στα μετόπισθεν.

Ο μεταγραφικός «πυρετός» που συνήθως ενσκήπτει στον τομέα της ψυχαγωγiας αρχίζει τώρα να ανεβαίνει στον τομέα της ενημέρωσης. Τα κανάλια εξετάζουν προσεκτικά τις κινήσεις τους για να ενισχύσουν το δυναμικό τους με παράλληλο στόχο να αποδυναμώσουν τον ανταγωνισμό. Στην πρώτη γραμμή διεκδίκησης βρίσκεται το Mega στο οποίο καταγράφεται παρασκηνιακή κινητικότητα με προσέγγιση προσώπων πίσω, αλλά και μπροστά από τις κάμερες. Το κανάλι της Συγγρού έχει ήδη προσεγγίσει δύο υψηλόβαθμα στελέχη αντίπαλων καναλιών, εξετάζοντας εναλλακτικές. Σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποιήθηκε ήδη κρούση στη διευθύντρια ειδήσεων του Alpha, Άρτεμις Δήμου, με στόχο να μετακομίσει στο Mega και να ενισχύσει τον τομέα των ειδήσεων.

Την ίδια στιγμή, το Mega «χτυπά» και στο Ορen, με στόχο να αποδυναμώσει τον ενημερωτικό του τομέα, που σε έκτακτα γεγoνότα με συνεχή ροή ενημέρωσης έχει δυναμική παρουσία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κανάλι Συγγρού προσεγγίζει τον γενικό διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης του Open, Χρήστο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος διετέλεσε διευθυντής επί σειρά ετών στο παλαιό Mega. Στην περίπτωση που προχωρήσουν οι επαφές ενδέχεται να αφορούν μετακίνηση-πακέτο με άλλα πρόσωπα του Open που επίσης προέρχονται από το παλαιό Mega, όπως ο Μιχάλης Ιγνατίου. Στόχος εiναι να «ξηλωθεί το πουλόβερ» και να διεμβολιστεί ο τομέας ενημέρωσης του Ορen. Πιθανή έλευση του Παναγιωτόπουλου στο Mega φέρεται να ισχυροποιεί την Ράνια Τζίμα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ενώ θα αποτελέσει ανάχωμα για την επιστροφή της Νίκης Λυμπεράκη στις ειδήσεις. Και ενώ το Mega περνά στην επίθεση, ο ΣΚΑΪ παίζει άμυνα για να αποκρούσει προσπάθειες των ανταγωνιστών, που επιθυμούν να «αρπάξουν» πρόσωπα από τον τομέα ενημέρωσης του καναλιού.

Κανάλια: Ποιος θέλει την Εύα Αντωνοπούλου

 

Μετά τη Μαρία Αναστασοπούλου που δέχθηκε πρόταση από το Mega,  στο στόχαστρο άλλων καναλιών μπαίνει και πάλι η Εύα Αντωνοπούλου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αποτελεί μεταγραφικό στόχο της ΕΡΤ, που επιθυμεί να ενισχύσει με πιο «βαριά» ονόματα την ενημέρωση.

Από το Ραδιομέγαρο διαψεύδεται ότι έχει γίνει οποιαδήποτε επαφή με τη δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, αναφέρεται ωστόσο άτι είναι ένα πρόσωπο που θα αναβάθμιζε το ενημερωτικό προφίλ της ΕΡΤ.

Παράλληλα, το όνομα της Ε. Αντωνοπούλου φέρεται να έχει μπει στο στόχαστρο και άλλων καναλιών. Εκτός από τις δύο κυρίες στην πρωινή ζώνη και το μεσημβρινό δελτίο, πρόταση συνεργασίας από μεγάλο κανάλι φέρεται να έχει γίνει και σε άλλο δυνατό άνομα του ΣΚΑΪ, με στόχο το στήσιμο νέας ζώνης. Με δεδομένο αυτό το κλίμα κινητικότητας στο κανάλι του Φαλήρου έχει σημάνει συναγερμός. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΚΑΪ, Γιάννης Αλαφούζος έχει θέσει βέτο στη διοίκηση του σταθμού να μη χάσει άλλα πρόσωπα από τον χώρο της ενημέρωση που υφίσταται «επίθεση».

Επισημαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια έχουν αποχωρήσει πολλοί, τόσο μπροστά όσο και πίσω από τις κάμερες και οι απώλειες αυτές έγιναν αισθητές κατά την κάλυψη του πολέμου στην Ουκρανία.