Την οριστική συμφωνία με τους Μπάκο και Καϋμενάκη για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Action 24 γνωστοποίησε ο Διονύσης Παναγιωτάκης κατά τη διάρκεια άτυπης σχετικής ενημέρωσης που παρείχε σε στελέχη τον καναλιού το απόγευμα ιης περασμένης Πέμπτης.

Ο επιχειρηματίας έκανε λόγο για ολοκλήρωση του deal, το οποίο μάλιστα προβλέπει, εκτός των άλλων, την παραμονή του ίδιου σε θέση προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου μέχρι και τις εθνικές εκλογές. Παράλληλα, διεμήνυσε πως οι νέοι ιδιοκτήτες είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν από την πρώτη στιγμή στον τηλεοπτικό σταθμό, καθώς το ενημερωτικό πρόγραμμα θα είναι πια δωδεκάωρο, γεγονός που ισοδυναμεί, εκτός των άλλων, και με σειρά προσλήψεων. Καθοριστικός παράγων για τις εξελίξεις ήταν, φυσικά, ο οικονομικός έλεγχος που διενεργήθηκε από το επιχειρηματικό δίδυμο και ο οποίος άνοιξε τον δρόμο για το αίσιο τέλος των επαφών.

Στην κατεύθυνση των… υπογραφών με τον Διονύση Παναγιωτάκη, εξάλλου, κινείται και η στάση τους έναντι των επαφών που είχαν με την πλευρά του Ιβάν Σαββίδη για την εξαγορά πακέτου μετοχών και στο Open. Βλέπετε, με δεδομένο ότι το θέμα αυτό πάγωσε, αλλά και με φόντο την εκπεφρασμένη επιθυμία τους για απόκτηση ερεισμάτων στα media, ήταν σαφές ότι μετά την αδυναμία ή τελικώς την απροθυμία ανάπτυξης κοινών κωδίκων με την ιδιοκτησία του Open το ενδιαφέρον για το Action 24 θα καθίστατο ακόμα πιο έντονο. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι ο Διονύσης Παναγιωτάκης σκοπεύει να συνεχίσει κανονικά την έκδοση του σαββατιάτικου φύλλου «Action24 Press».