Παρά το γεγονός ότι οι εφοπλιστές Δημήτρης Μπάκος και Γιάννης Καϋμενάκης έχουν επιλέξει να απέχουν από τα τηλέφωνα των Διονύση Παναγιωτάκη (Action 24) και Ανδρέα Κουρή (Koηtra Channel), παραμένουν ζωηροί στο παιχνίδι της διεκδίκησης των δύο τηλεοπτικών σταθμών. Μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα παρέλαβαν στα χέρια τους το αποτέλεσμα ελέγχου που διενεργήθηκε από την Deloitte στα δύο κανάλια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, που προέρχονται από το «στρατόπεδο» των δύο εφοπλιστών, πλέον έχουν πλήρη εικόνα για την οικονομική κατάσταση των συγκεκριμένων σταθμών. Αντίστοιχη εικόνα έχουν και για το OPEN του Ιβάν Σαββίδη, στο οποίο προηγήθηκε αντίστοιχος έλεγχος. Από τα στοιχεία του ρεπορτάζ προκύπτει ότι οι Μπακοκαϋμενάκηδες σύμφωνα με το Secret  δεν έπεσαν από τα σύννεφα όταν έγιναν κοινωνοί των στοιχείων των επιχειρήσεων που προτίΘενται να αγοράσουν. απεναντίας, για τη μία από τις δύο επιχειρήσεις προέκυψε πολύ καλύτερη εικόνα από ην αναμενόμενη. Το ερώτημα που εύλογα τίθεται είναι γιατί οι δύο εφοπλιστές «παίζουν καθυστερήσεις». Επ’ αυτού υπάρχει απάντηση. Γιατί περιμένουν την τελική απάντηση από τον Ιβάν Σαββίδη σε σχέση με την επίσημη πρόταση που έχουν καταθέσει για την εξαγορά του τηλεοπτικού σταθμού Open. Αυτό σημαίνει ότι, αν επέλθει συμφωνία με τον ομογενή επιχειρηματία, Θα αποχωρήσουν από τις συζητήσεις με τους Παναγιωτάκη – Κουρή.

Επειδή όμως τα δεδομένα σε σχέση με το Open μόνο Θετικές εξελίξεις δεν προεξοφλούν, παραμένουν στο παιχνίδι της διεκδίκησηςτων καναλιών Action και Kontra. Πρόσωπα που συνομιλούν μαζί τους εκτιμούν ότι με τα σημερινά δεδομένα το επικρατέστερο σενάριο είναινα καταλήξουν στην εξαγορά των δύο, τοπικής εμβέλειας, τηλεοπτικών σταθμών. Φυσικά, απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει deal είναι να ικανοποιήσουν και τις οικονομικές απαιτήσεις που προβάλλουν οι δύο καναλάρχες. Ως γνωστόν, ο Α. Κουρής ζητά περίπου 15 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των υποχρεώσεων προς τρίτους, ενώ οι απαιτήσεις του Δ. Παναγιωτάκη περιορίζο-νται στα 7 εκατ. ευρώ.