Ολοκληρώνεται το deal για την εξαγορά του Action 24, που περνά στα πλέον στα χέρια του Δημήτρη Μπάκου και του Ιωάννη Καϋμενάκη, επισφραγίζοντας την είσοδο των δύο επιχειρηματιών στον τηλεοπτικό χώρο.

Στη νέα εποχή που ξεκινά για το Action 24 κεντρικό ρόλο θα έχει ο Θανάσης Ανδρεούλης, που φέρεται να αναλαμβάνει τη θέση του Γενικού Διευθυντή, ενώ επιτελικό ρόλο στη διεύθυνση των ειδήσεων θα έχει ο δημοσιογράφος Γιάννης Σαραντάκος που πρόσφατα αποχώρησε από το OPEN. Σε πρώτη φάση, το Action 24 θα ενισχυθεί με νέες εκπομπές και δεύτερη βάρδια , ώστε να έχει ζωντανό πρόγραμμα και το πρωί. Απώτερος στόχος των νέων ιδιοκτητών Δ. Μπάκου και Ι. Καϋμενάκη είναι το κανάλι να μετατραπεί από περιφερειακό σε πανελλαδικό κανάλι και να διεκδικήσει την έβδομη άδεια γενικού περιεχομένου η οποία παραμένει αδιάθετη.

Στα χέρια Μπάκου και Καϋμενάκη το Action 24

Την οριστική συμφωνία με τους Μπάκο και Καϋμενάκη για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Action 24 γνωστοποίησε ο Διονύσης Παναγιωτάκης κατά τη διάρκεια άτυπης σχετικής ενημέρωσης που παρείχε σε στελέχη τον καναλιού το απόγευμα ιης περασμένης Πέμπτης.

Ο επιχειρηματίας έκανε λόγο για ολοκλήρωση του deal, το οποίο μάλιστα προβλέπει, εκτός των άλλων, την παραμονή του ίδιου σε θέση προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου μέχρι και τις εθνικές εκλογές. Παράλληλα, διεμήνυσε πως οι νέοι ιδιοκτήτες είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν από την πρώτη στιγμή στον τηλεοπτικό σταθμό, καθώς το ενημερωτικό πρόγραμμα θα είναι πια δωδεκάωρο, γεγονός που ισοδυναμεί, εκτός των άλλων, και με σειρά προσλήψεων. Καθοριστικός παράγων για τις εξελίξεις ήταν, φυσικά, ο οικονομικός έλεγχος που διενεργήθηκε από το επιχειρηματικό δίδυμο και ο οποίος άνοιξε τον δρόμο για το αίσιο τέλος των επαφών.