Στα δύσκολα φαίνεται να μπαίνει η κυβέρνηση την ώρα που Nova και Wind, δηλαδή η εταιρεία United Group, ψάχνει τρόπο να εισέλθει στην επίγεια, ελεύθερη τηλεόραση! Αυτό που καλείται να αποφασίσει η κυβέρνηση είναι αν θα δυσαρεστήσει όσους είχαν απαιτήσει την κάθετη απαγόρευση της εισόδου ή την ίδια την εταιρεία η οποία ως γνωστόν έχει κάνει ακόμα και… δουλειές με το Μαξίμου αφού είχε γυρίσει βίντεο που αφορούσε στην επένδυση της εταιρείας στις τηλεπικοινωνίες.

Ωστόσο η εταιρεία συνεχίζει τις κινήσεις της με πρώτο στόχο τον Alpha, το 50% του οποίου έχει η Primus Media Sarl. Ωστόσο στο παιχνίδι είναι και το κανάλι της Παιανίας, το OPEN με το οποίο υπήρξαν συζητήσεις στο παρελθόν.

Η εν λόω εταιρεία προχώρησε σε προσφυγή και έτσι τώρα η Κομισιόν καλεί την Ελλάδα άμεσα και συγκεκριμένα μέχρι τις 29 Νοεμβρίου 2022 να αλλάξει τη νομοθεσία που απαγορεύει στους φορείς συνδρομητικής τηλεόρασης να επενδύουν στην ελληνική τηλεόραση.

Το κομμάτι που αφορά την είσοδο της εταιρείας και φορείς της συνδρομητικής τηλεόρασης στην ελληνική τηλεόραση, είναι το άρθρο 43 του ν. 4779/2021 (παρ. 2), που τροποποιούσε το άρθρο 2 του ν. 2644/1998. Η κυβέρνηση της ΝΔ απαγορεύει ρητά στους φορείς συνδρομητικής τηλεόρασης (Nova, Cosmote TV) να επενδύουν στην ελεύθερη τηλεόραση, ενώ μπορεί να ισχύει το αντίθετο (περίπτωση ΑΝΤ1+).

Προκειμένου να μπορέσει κανείς να καταλάβει το μέγεθος της απαγόρευσης που επέβαλε η κυβέρνηση, θα πρέπει να θυμηθεί πως ουσιαστικά η είσοδος της συνδρομητικής τηλεόρασης με την ελεύθερη TV στην Ελλάδα έγινε από την πρώτη της στιγμή, το 1993, όταν η πρώην Τηλέτυπος (Mega) επένδυσε στη Multichoice, τη σημερινή Nova Broadcasting.

Όλες οι ειδήσεις

The Voice: Τέλος πριν την ώρα του λόγω Λιανού και Survivor – Αυτό ακούγεται

ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης: Το κανάλι της αναμέτρησης

Eurovision 2023: Αυτός θα είναι ο Έλληνας παρουσιαστής μετά τον Καπουτζιδη;