Η Eurovision 2023 αποτελεί μία από τις πιο ιδιαίτερες χρονιές του διαγωνισμού της EBU όλα αυτά τα χρόνια καθώς ο διαγωνισμός θα γίνει εκτός της χώρας που κέρδισε.

Ο διαγωνισμός θα διοργανωθεί στο Λίβερπουλ και το Ηνωμένο Βασίλειο καθώς η περσινή νικήτρια Ουκρανία ήταν γνωστό εξ αρχής ότι δε μπορούσε να αναλάβει αυτή τη διοργάνωση.

Πολλές θα είναι οι αλλαγές και όσων αφορά την Ελλάδα, αφού ο Γιώργος Καπουτζίδης φεύγει από την παρουσίαση του διαγωνισμού και ήδη οι άνθρωποι της ΕΡΤ ψάχνουν τον αντικαταστάτη του.

Πρόταση έγινε στον Φώτη Σεργουλόπουλο που απάντησε αρνητικά, λόγω των καθημερινών υποχρεώσεών του στο πρόγραμμα της Δημόσιας τηλεόρασης.

Στο τραπέζι έχουν πέσει και άλλα ονόματα, όπως και αυτό του Τάσου Τρύφωνος που διακινήθηκε σε σχετικά δημοσιεύματα, όμως δεν έχουν εξεταστεί ακόμα από την ΕΡΤ.

Τι γίνεται με το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Eurovision 2023;

Οι δύο συνεχόμενες επιτυχίες με την Αμάντα Γεωργιάδη στην 8η θέση πέρσι και την 10η θέση της Στεφανίας Λυμπερκάκη πρόπερσι φαίνεται πως ανέβασαν το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών για τη φετινή Eurovision.

Η προθεσμία της ΕΡΤ για την κατάθεση τραγουδιών από δισκογραφικές εταιρίες και καλλιτέχνες βρήκε στα αρχεία της οργάνωσης συνολικά 106 αρχεία με τα αντίστοιχα τραγούδια!

Από αυτά έχουν προκριθεί τα 30, ενώ η αρμόδια επιτροπή της ΕΡΤ βρίσκεται σε φάση επιλογής των τραγουδιών για την τελική short list. Ανάμεσα στις υποψηφιότητες υπάρχουν και νεοεμφανιζόμενα ονόματα, αλλά και πολλά ιδιαίτερα γνωστά.

Όλες οι ειδήσεις

Ελένη Φουρέιρα: Έτοιμη να γίνει μανούλα;

Μαύρο Ρόδο: Ο διάλογος από την ιστορική συνάντηση Φιλαρέτης – Θέμη Καστρινού

Μια νύχτα του Αυγούστου: Ο Ανδρέας μέλος της συμμορίας – Ο Νίκος μαθαίνει τις κρυφές επισκέψεις της Μαρίας