Ο Όμιλος του ΑΝΤΕΝΝΑ και το ΑΝΤ1+ θα πρέπει όσο το δυνατόν γρηγορότερα να συγκεντρώσει τουλάχιστον 100.000 συνδρομητές στην πλατφόρμα του! Η αλήθεια είναι ότι όσο ο καιρός περνάει, τόσο περισσότερο νιώθει καυτή την ανάσα του Μουντιάλ στον… σβέρκο του!

Κι αυτό γιατί όπως όλα τα μεγάλα deal, έτσι και το συγκεκριμένο, έχει ρήτρα! Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Ότι θα πρέπει οπωσδήποτε οι συνδρομητές της πλατφόρμας να φτάσουν τους 100.000 έτσι ώστε να μπορέσει στη συνέχεια να μεταδώσει συνδρομητικά τουλάχιστον 24 αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου. Διαφορετικά, οι αγώνες θα μεταδοθούν ελεύθερα από τον ΑΝΤ1 και το Μακεδονία TV. Αυτό προφανώς και φαντάζει αρκετά δύσκολο όταν μιλάμε για μία σχετικά κλειστή αγορά όπως η ελληνική!

Εντωμεταξύ το μόνο που έχει να παρουσιάσει μέχρι σήμερα ο ΑΝΤ1+ είναι η καταπληκτική σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη, «Σέρρες» ενώ από σήμερα (31/5) ξεκινά και η Γέφυρα (βασισμένη στο The bridge) που αφορά την εξιχνίαση ενός εγκλήματος που αφορά την Ελλάδα και την Τουρκία και γυρίζεται σε Αθήνα και Κωνσταντινούπολη, αλλά και τη σειρά «The friend» της Φωτεινής Αθερίδου. Μέσα στο 2022, στόχος του ΑΝΤ1+ είναι να βγάλει συνολικά 8 παραγωγές εγχώριας μυθοπλασίας – ήδη 4-5 βρίσκονται σε τελικό στάδιο έγκρισης.

Ο στόχος των 100.000 συνδρομητών που ορίζεται από την αρχική συμφωνία με τη FIFA φέρεται να παραμένει, γεγονός που βάζει πολύ ψηλά τον πήχη για τον κανάλι του Αμαρουσίου.

Το μεγάλο στοίχημα για τον ΑΝΤ1+ είναι ότι καλείται μέσα σε λίγους μήνες να πάρει μερίδιο 11% από την αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης, η οποία σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, αριθμεί συνολικά 1,1 εκατομμύρια συνδρομητές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο σειρές του ΑΝΤ1+, Σέρρες και Γέφυρα, έχουν λάβει έγκριση για τη χρηματοδότησή τους από το ΕΚΟΜΕ.