Το MEGA συνεχίζει να επενδύει συστηματικά στην επαναφορά του παλιού του προφίλ, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ελληνική μυθοπλασία και για τη νέα τηλεοπτική σεζόν. Μέχρι τώρα έχουν οριστικοποιηθεί τέσσερα σίριαλ.

Στη βραδινή ζώνη συνεχίζεται για 2η τηλεοπτική σεζόν η πολύ επιτυχημένη «Γη της ελιάς» των Αντρέα Γεωργίου – Κούλλη Νικολάου- Βάνας Δημητρίου. Μάλιστα, αναζητούνται και νέα πρόσωπα για τους νέους χαρακτήρες που ετοιμάζονται, για να εμπλουτιστεί το καστ. Στο πρόγραμμα εντάσσεται η σειρά, με τίτλο «Μαίρη Μαίρη, Μαίρη». Την υπογράφουν οι Μιχάλης Ρέππας και Θανάσης Παπαθανασίου, που φέτος κάνουν πολύ μεγάλη επιτυχία με τους «Συμπέθερους απ’ τα Τίρανα».

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τη Μαίρη Σταυρακέλη, την Κατερίνα Ζαρίφη και τη Βάσω Λασκαράκη. Τον Οκτώβριο αναμένεται να ξεκινήσει να προβάλλεται και ο «Δάσκαλος» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, που  ολοκλήρωσε τα γυρίσματά του και θα αποτελείται από 9 επεισόδια. Πρόκειται για μια δυνατή ιστορία, με πρωταγωνιστές τους Μαρία Καβογιάννη, Στεφανία Γουλιώτη, Χαρούλα Αλεξίου, Αντίνοο Αλμπάνη, Φάνη Μουρατίδη, Κλέλια Ανδριολάτου και φυσικά τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη.

Στο MEGA Θα δούμε και τη νέα σειρά του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα Βασίλη Κεκάτου, «Milky Way». Θα δούμε την ιστορία της Μαρίας, μιας 17χρονης κοπέλας που ονειρεύεται να γίνει χορεύτρια και συγχρόνως αγαπά πολύ την αστρονομία. Παίζουν: Σοφία Κόκκαλη, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Νίκος Καραθάνος, Ελένη Φουρέιρα, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Νίκος Ζεγκίνογλου, Γιούλικα Σκαφιδά, Ακύλας Καραζήσης και Θέμις Μπαζάκα. Τα γυρίσματα έχουν γίνει στην Αθήνα και θα συνεχιστούν σε τοποθεσίες της Πελοποννήσου και της Βορείου Ελλάδας, όπως η Φολόη η Ξάνθη και ο Έβρος.