Βλέποντας το χθεσινό επεισόδιο του MasterChef, κάπως ταυτίστηκα ηλικιακά με τους τρεις chef. Γινόταν μάθημα νέων ελληνικών και πιστεύω, αν σε κάποια γωνία
βρισκόταν ο Μπαμπινιώτης θα είχε φρίξει. Ευτυχώς στον κύκλο μου έχω παιδιά κοντά στην εφηβεία και δεν ήμουν τελείως αδιάβαστη στο χθεσινό μάθημα … οριακά περνούσα τη βάση (ευχαριστώ Φανούλα για τα ιδιαίτερα μαθήματα). Πριν από καιρό άκουγα παντού από παιδιά να λένε really sus … θα σας πω ότι ένοιωσα θειά και όχι θεία με αυτά που άκουγα μιας και δεν καταλάβαινα τι έλεγαν. Αυτό το sus είναι ότι η όλη φάση είναι πολύ suspicious.

Ε λοιπόν όλο το χθεσινό επεισόδιο του Master Chef αυτό ακριβώς ήταν: Really Sus. Θα επανέλθω σε λίγο για το λεξιλόγιο που μάθαμε χθες το βράδυ, αλλά θέλω λίγο να σχολιάσω αυτά που είδαν τα μάτια μου και άκουσαν τα αυτιά μου! Μετά από 7 κύκλους και άλλους 2 στο Mega πρώτη φορά βλέπω επεισόδιο να ξεκινάει με το σπίτι και να κρατάει όλη αυτή η διαδικασία πάνω από μισή ώρα … Επί μισή ώρα ασχολιόμασταν με το φεμινισμό και την πατριαρχεία αντί να ακούμε για αλάτι και πιπέρι και ποιοι έχουν beef (για όσους δεν γνωρίζουν τον όρο εδώ είμαστε να κάνουμε και ιδιαίτερα μαθήματα: Όταν μαλώνω με κάποιον λεκτικά και ξεκινάω ένα τσακωμό) μεταξύ τους, ποιοι είχαν beef αλλά τώρα έχουν γίνει πάλι φίλοι, ποιος πρέπει να μιλάει πρώτος όταν μπαίνει στο σπίτι, ποιος θα κοιμηθεί που και ποιος θα αράζει σαν λέσια (στη γλώσσα της Πωλίνας, στη δική μας λέτσοι), αν ο Πορφύρης μιλάει με τον Αλέξανδρο ή πάλι δε μιλιούνται και γενικά μια κατάσταση που αρμόζει σε παιδιά νηπιαγωγείου …

Επί 30 λεπτά βλέπαμε ανθρώπους εκνευρισμένους ειδικά τη Στέλλα να ρίχνει τα βέλη της στον Πορφύρη και ενίοτε και στην Μαρία Μπέη …. Για αυτό σας λέω η όλη φάση ήταν Sus!

Αφού αναλωθήκαμε για 30 λεπτά στο Masterchef, άσκοπα κατά τη γνώμη μου, για τις σχέσεις παιχτών, καταλήξαμε εκεί που θα έπρεπε από την αρχή, στην κουζίνα του Master Chef!

Ο Πορφύρης ως αρχηγός της ομάδας που κέρδισε μοίρασε τα πλεονεκτήματα ανταλλάσοντας τα καλάθια αυτών που έχουν beef, τώρα στην συγκεκριμένη εκπομπή ο όρος αυτός ταιριάζει ταμάμ μιας και το beef σημαίνει βοδινό, άσχετο αλλά ήθελα να δείξω και τις γνώσεις μου στην Αγγλική! Οπότε προς εμπέδωση του τριαντάλεπτου καταλήξαμε ότι beef έχουν η Μπέη με την Στέλλα, η Πωλίνα με την Μαρία την Κύπρια (επίθετο δε γνωρίζω σχωράτε με), ο Αλέξανδρος με τον Παύλο-Dali (ή μήπως όχι), σίγουρο beef έχουν ο Πορφύρης με τον Τράκα, αλλά πήγε στο #2 beef του Τράκα στον Κωνσταντίνο Κόκκοτα που υπάρχει μια σχέση … μόνο μίσους! Οπότε έχουμε 30 λεπτά πριν συν 10 λεπτά εξήγησης του beef έχει περάσει το μισό επεισόδιο. Και εδώ έρχονται τα καλύτερα που ο θείος Λεωνίδας θέλει να κάτσει με την νεολαία και να μάθει τι νέο παίζει!

Έμαθε το beef, εδώ το έμαθε πλέον όλη Ελλάδα τόσες φορές που το έχουμε πει. Μετά μάθαμε το cringe ή αλλιώς το ρήμα του κριντζάρω (άρε Μπαμπινιώτη τι σου έμελλε να πάθεις το 2023) που σημαίνει ένα συναίσθημα που συνδυάζει το συναίσθημα της αποστροφής με τη σωματική εκδήλωση της ανατριχίλας, όχι της ανατριχίλας από φόβο ή αισθητική μέθεξη! ΓΕΛΑΩ!

Εντάξει σήμερα γίνεται σοβαρή δουλίτσα για την μόρφωσή σας δεν μπορείτε να πείτε! Άλλη λέξη που μάθαμε ήταν Κάνω flex: Όταν κάνω επίδειξη υλικών αγαθών ή καυχιέμαι για κάτι.

Εκεί ήθελε ο θείος να κάνει flex τις γνώσεις του αλλά το αποτέλεσμα ήταν να κριντζάρουν οι παίχτες με τον Κουτσόπουλο! Δεν μπορώ να πω ευχάριστο το χθεσινό επεισόδιο, μιας και μας άνοιξαν τους γνωστικούς μας ορίζοντες και όχι τους μαγειρικούς. Σε άλλα νέα μαγειρικά, το παιχνίδι σήμερα για την παραμονή θα είναι καθαρά γυναικεία υπόθεση με την Μαρία (Κύπρια), Γιώτα (επίσης Κύπρια), Σέβα και Μαρία Λαζαρίδου να αγωνίζονται για την παραμονή τους.

Στη δεύτερη ευκαιρία πάλι γυναικεία υπόθεση θα είναι μιας και θα δούμε την επιστροφή της Μαρίνας Ντεμολάι. Η καλύτερη μαγείρισσα να κερδίσει!

Star: Δείτε απόσπασμα του Masterchef

Όλες οι ειδήσεις

Η Γη της Ελιάς: Αυτό θα είναι το τέλος του Αλέξη-Αποπειράται να αυτοκτονήσει!

Τραγωδία στα Τέμπη: Η ιστορία πίσω από τη viral φωτογραφία – «Ήμουν πάνω από τα προσωπικά της αντικείμενα»

Σασμός: Τέλος το μυστικό του Μαθιού-Ο Ευθύμης ξέρει ότι σκότωσε τον Στεφανή-Έτσι τον εκβιάζει!