Αυτή ίσως ήταν και η μοναδική δοκιμασία του Masterchef που ήθελε έναν… Μπόμπαινα!

Όμως ο Δημήτρης Ταϊρίδης δεν κατάφερε να διατηρήσει τη θέση του στο διαγωνισμό και αποχώρησε στην τελευταία δοκιμασία αντιγραφής πιάτου και έτσι διαμορφώθηκε η τελική 8αδα του φετινού διαγωνισμού.

Στο αποψινό επεισόδιο θα δούμε αυτό που όλοι περιμέναμε!  Η πολυαναμενόμενη και αγαπημένη Ομαδική Δοκιμασία του θρυλικού «τοίχου», έφτασε για το MasterChef 2022!
Οι δυο ομάδες καλούνται να χωριστούν η καθεμία σε δυο υποόμαδες και να επικοινωνήσουν, όσο το δυνατόν καλύτερα, χωρίς οπτική επαφή, ώστε να παραδώσουν στους τρεις chef κριτές, Σωτήρη Κοντιζά, Πάνο Ιωαννίδη και Λεωνίδα Κουτσόπουλο, έξι πανομοιότυπα πιάτα. Τόσο η ομάδα του αρχηγού, όσο και η ομάδα του υπαρχηγού οφείλουν να έχουν στο τέλος του χρόνου, που θα τους δοθεί, ένα ορεκτικό, ένα κυρίως και ένα γλυκό πιάτο, πανομοιότυπα σε γεύση αλλά και εμφάνιση.

Masterchef: Ο Χριστόφορος αρχηγός

Ο Χριστόφορος Κατσιάνας, έχοντας κερδίσει στη δοκιμασία του Tεστ Δημιουργικότητας, είναι ο αρχηγός της μίας ομάδας και εκείνος που έχει τα πλεονεκτήματα αυτής της δοκιμασίας στη διάθεσή του. Ο ρόλος του αρχηγού σε αυτή την Ομαδική Δοκιμασία είναι ίσως πιο σημαντικός από ποτέ, αφού καλείται να επιλέξει τα υλικά των πιάτων και να καθοδηγήσει την ομάδα. Ποιος θα είναι ο αντίπαλος αρχηγός και πώς θα διαμορφωθούν οι νέες ομάδες;

 

Οι διαγωνιζόμενοι ανυπομονούσαν για αυτή τη δοκιμασία, καθώς κάποιοι θεωρούν πως έχουν καταφέρει να την αποκωδικοποιήσουν, χωρίς να χρειάζονται ένταση και φασαρία, ενώ κάποιοι περίμεναν απλά τη στιγμή για να «βάλουν τις φωνές».

 

Και οι δυο ομάδες του διαγωνισμού μαγειρικής του Star, μαγειρεύουν με πάθος για τη νίκη, αφού κανείς δε θέλει να διακινδυνεύσει τη θέση του στο διαγωνισμό, σε αυτό το κομβικό σημείο. Η στιγμή της παρουσίασης των πιάτων έχει περισσότερη αγωνία από ποτέ, αφού κανείς δεν ξέρει, μέχρι εκείνη τη στιγμή, αν κατάφεραν να επικοινωνήσουν σωστά. Σε κάποιους η αποκάλυψη θα φέρει ανακούφιση, ενώ σε άλλους, δυστυχώς, απογοήτευση.