Στο προηγούμενο επεισόδιο του Masterchef είδαμε ότι η κόκκινη ομάδα έχασε στην Ομαδική Δοκιμασία και σε αυτό της Παρασκευής στο διαγωνισμό μαγειρικής του Star (6/5) τα μέλη της κλήθηκαν να καταλογίσουν τις ευθύνες της ήττας και να ψηφίσουν ανάλογα.

Ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος είναι ασφαλής από τη διαδικασία ψηφοφορίας, αφού έχει την κάρτα ασυλίας στα χέρια του. Παρομοίως και ο Γιάννος Σδούγκας, που κατάφερε να κερδίσει στη Δοκιμασία Ασυλίας.

Με μόνο τρία μέλη της ομάδας να μπορούν να ψηφιστούν, οι ψήφοι δόθηκαν με «βαριά καρδιά» και συναισθηματική φόρτιση.

Με υποψήφιους προς αποχώρηση από το MasterChef την Καλλιόπη και τον Μάριο, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ρώτησε τον Πάνο που είχε την κάρτα ασυλίας, αν θα τη χρησιμοποιούσε για να «σώσει» κάποιον από τους δύο. Ο σεφ και κριτής υπενθύμισε στους παίκτες ότι αυτή θα ήταν η τελευταία φορά που θα γινόταν χρήση της κάρτας στο φετινό MasterChef.

«Είναι λίγο δύσκολη η θέση μου γιατί ήμουν κι εγώ αρχηγός και συνέβαλα στην ήττα. Με πονάει πολύ που είναι ο Μάριος κάτω και θα ήθελα να του δώσω την κάρτα, ωστόσο το ηθικό κομμάτι δε με αφήνει να κατεβάσω τον Νικήτα. Νιώθω πιο ηθικό να “κάψω” την κάρτα σήμερα», είπε απευθυνόμενος στους κριτές και τους συμπαίκτες του ο Πάνος.

«Οπότε δε κάνουμε χρήση απ’ ότι καταλαβαίνω…», τον ρώτησε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, με τον παίκτη να απαντάει ότι δε θα γίνει.

Σε τελική ανάλυση των πιάτων των δύο παικτών από τους κριτές, η Καλλιόπη κατάφερε να έχει την καλύτερη βαθμολογία. Απέσπασε 30 βαθμούς, ενώ ο Μάριος 28 και η βασική τους διαφορά, όπως τόνισε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, ήταν ότι το μπέργκερ του Μάριου δεν τρωγόταν.

Εντύπωση τώρα έκαναν τα καλά λόγια μέχρι και του Δημήτρη Ταϊρίδη ή «Μπόμπαινα» για τον παίκτη που έφυγε. «Το ευχαριστώ είναι λίγο για τον Μάριο» είπε ο Δημήτρης και ταυτόχρονα εκτόξευσε τα βέλη του για την Ελπίδα Μορφούλη «Δεν ήθελε να μείνει στο διαγωνισμό ο Μάριος, ήθελε να φύγει και βαρέθηκε. Δεν φταίει ο διαγωνισμός αλλά όλα αυτά που είδε. Ο διαγωνισμός θα έπρεπε να είναι μια μίτρα ιδεών, μαγειρικής και συζητήσεων. Ξέρετε τι είναι; Ένα κ…ο ψ…ν» είπε αρχικά ο Δημήτρης Ταϊρίδης στο MasterChef.

Ποιος είναι υπεύθυνος για αυτό κατά τον ίδιο; «Κυρία Μορφούλη γεια σας. Άει στο δ…ο».

Masterchef: