Ο Βασίλης Μπόλλος, ως νικητής της δοκιμασίας του Mystery Box στο Masterchef, ήταν εκείνος που κλήθηκε να μοιράσει υλικά αλλά και μέγεθος σακούλας στους συμπαίκτες του.

Η νέα εβδομάδα ξεκινά με επίκεντρο αυτή τη φορά το αμπέλι στο MasterChef. Στην ελληνική κουζίνα, έχουμε μάθει να αξιοποιούμε πλήρως ένα αμπέλι και πρόκειται για ένα από τα χρησιμότερα φυτά. H δοκιμασία του Mystery Box αποδεικνύεται ένας ωραίος και «μερακλήδικος» πρόλογος για το απαιτητικό Tεστ Δημιουργικότητας, που ακολουθεί.

Τρία ιδιαίτερα ελληνικά προϊόντα μπαίνουν στο προσκήνιο στη δοκιμασία του Tεστ Δημιουργικότητας στο διαγωνισμό μαγειρικής του Star και η διαχείριση των πλεονεκτημάτων από τον νικητή του Mystery Box μπορεί να καθορίσει τις εξελίξεις.

Η νίκη, σε αυτή τη δοκιμασία, προσφέρει όχι μόνο τα πλεονεκτήματα στην επόμενη Ομαδική Δοκιμασία αλλά και τη μόνιμη κάρτα ασυλίας, αφού μετά τη χρήση της από τον Γιάννο Σδούγκα την προηγούμενη εβδομάδα είναι και πάλι διαθέσιμη.

Τα τρία καλύτερα πιάτα τα είχαν οι: Πόπη, Νίκος και Γιάννος.

Η Καλλιόπη Μπεζαντέ κατάφερε να εντυπωσιάσει τους chef κριτές κι αναδείχθηκε νικήτρια της δοκιμασίας του Tεστ Δημιουργικότητας, κερδίζοντας τα πλεονεκτήματα της Ομαδικής Δοκιμασίας αλλά και τη μόνιμη κάρτα ασυλίας.

Αντίθετα, η Ελισάβετ Κοντοκώστα, η Βασιλική Δροσάτου και ο Μάριος Λιόλιος είχαν τις λιγότερο καλές προσπάθειες και καλούνται να διαγωνιστούν για να διατηρήσουν τη θέση τους στο διαγωνισμό στη Δοκιμασία Αποχώρησης.

 

Οι τρεις chef κριτές, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, υποδέχονται στην κουζίνα του MasterChef 2022 τον καλεσμένο chef Γιάννη Τσικουδάκη, που έχει ετοιμάσει για τους διαγωνιζόμενους ένα πιάτο που χαρακτηρίζεται από απλότητα αλλά και δύσκολες τεχνικές.

Οι τρεις υποψήφιοι για αποχώρηση, έχοντας όλοι εμπειρία σε δοκιμασία αντιγραφής πιάτου, μπαίνουν «ετοιμοπόλεμοι» στη μάχη για τη διεκδίκηση της παραμονής τους στον διαγωνισμό. Η πιστή αντιγραφή και η απόδοση της παραμικρής λεπτομέρειας, είναι τα ζητούμενα που θα καθορίσουν το αποτέλεσμα.

Ποιος ή ποια θα αποχαιρετήσει οριστικά την κουζίνα του MasterChef 2022 στο τέλος της ημέρας;