14 επίδοξοι μάγειρες συνεχίζουν την πορεία τους στο MasterChef 2022 κι ανάμεσα τους βρίσκεται ο επόμενος ή η επόμενη MasterChef της Ελλάδος, που θα κερδίσει τον τίτλο, το τρόπαιο και το έπαθλο των 50.000 ευρώ!

 

Νέα εβδομάδα ξεκινά και στο επίκεντρο αυτή τη φορά βρίσκεται το αμπέλι. Στην ελληνική κουζίνα, άλλωστε, έχουμε μάθει να αξιοποιούμε πλήρως ένα αμπέλι και πρόκειται για ένα από τα χρησιμότερα φυτά. H δοκιμασία του Mystery Box αποδεικνύεται ένας ωραίος και «μερακλήδικος» πρόλογος για το απαιτητικό Tεστ Δημιουργικότητας, που ακολουθεί.

 

Τρία ιδιαίτερα ελληνικά προϊόντα μπαίνουν στο προσκήνιο στη δοκιμασία του Tεστ Δημιουργικότητας του διαγωνισμού μαγειρικής του Star και η διαχείριση των πλεονεκτημάτων από τον νικητή του Mystery Box μπορεί να καθορίσει τις εξελίξεις. Η νίκη, σε αυτή τη δοκιμασία, προσφέρει όχι μόνο τα πλεονεκτήματα στην επόμενη Ομαδική Δοκιμασία αλλά και τη μόνιμη κάρτα ασυλίας, αφού μετά τη χρήση της από τον Γιάννο Σδούγκα την προηγούμενη εβδομάδα είναι και πάλι διαθέσιμη.

 

Ποιοι θα καταφέρουν να αποδείξουν ότι «ουκ εν τω πολλώ το ευ» παρουσιάζοντας αξιόλογα πιάτα στους τρεις chef κριτές, Πάνο Ιωαννίδη, Σωτήρη Κοντιζά και Λεωνίδα Κουτσόπουλο; Και ποιοι θα είναι εκείνοι με τις λιγότερο καλές προσπάθειες, που θα οδηγηθούν σε Δοκιμασία Αποχώρησης;

 

Masterchef- Green Award: Αυτός ο παίκτης κέρδισε τα 10.000 ευρώ!

 

Το πιάτο του chef Τάσου Μαντή κλήθηκαν να αντιγράψουν στο MasterChef οι τρεις φιναλίστ του Green Award ο Νίκος ο Ιταλός, ο Πάνος και ο Νικήτας.

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τρία πιάτα έπρεπε να ετοιμάσουν οι διαγωνιζόμενοι με βασικό υλικό το χέλι. Νικήτας και Νίκος «κονταροχτυπήθηκαν» για την πρώτη θέση.

Νικητής του πολυπόθητου «Πράσινου» επάθλου άρα και πλουσιότερος κατά 10.000€ είναι από σήμερα το βράδυ ο Νικήτας, ο οποίος στο άκουσμα του ονόματός του συγκινήθηκε. Οι Σωτήρης Κοντιζάς, Λεωνίδας Κουτσόπουλος, Πάνος Ιωαννίδης και ο guest κριτής του έβαλαν 28 βαθμούς.