Μία νέα  θεματική εβδομάδα ξεκίνησε στο MasterChef κι οι διαγωνιζόμενοι χρειάστηκε να εξασκηθούν στην ελληνική κουζίνα από τη μικρασιατική και γενικά την ανατολική μαγειρική. Οι τρεις κριτές chef Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, υποδέχθηκαν τη δασκάλα μαγειρικής και ιστορικό Γεωργία Κοφινά, η οποία επέλεξε τα υλικά που χρησιμοποίησαν οι διαγωνιζόμενοι.Τους παίκτες που πιστεύουν ότι είχαν μη ικανοποιητικά πιάτα στο νέο Τεστ Δημιουργικότητας κάλεσαν οι κριτές να βγουν μπροστά στο πλατό.

Οι παίκτες του ριάλιτι μαγειρικής του Star που παρουσιάστηκαν ήταν ο Γρηγόρης, ο Παναγιώτης, ο Μάριος, η Καλλιόπη, ο Χριστόφορος και ο Βασίλης.

Νικήτας, Ελπίδα ή Νίκος; Ποιος κέρδισε στο Τεστ Δημιουργικότητας;

Σύμφωνα με τη γνώμη των έμπειρων κριτών του MasterChef 2022, τις τρεις πιο αδύναμες προσπάθειες είχαν ο Γρηγόρης, ο Παναγιώτης και η Καλλιόπη.

 

Και για τους τρεις, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκονται στον τάκο. Η Καλλιόπη και ο Παναγιώτης έχουν ξαναμαγειρέψει σε δοκιμασία αποχώρησης από μία ακόμη φορά, ενώ ο Γρηγόρης ήταν υποψήφιος προς αποχώρηση άλλες δύο φορές.

Στο μεταξύ νωρίτερα υπήρξε ένα αρκετά δύσκολο Τεστ Δημιουργικότητας και ο Πάνος Ιωαννίδης ανακοίνωσε στους 14 του MasterChef 2022, τις καλύτερες προσπάθειες.

Ο σεφ και κριτής κάλεσε μπροστά την Ελπίδα, τον Νίκο Π. και τον Νικήτα αφού είχα τα καλύτερα πιάτα.

Οι συμπαίκτες της ήταν σίγουροι ότι θα κερδίσει η Ελπίδα, αφού κατά την προσπάθειά της άκουσε τα καλύτερα σχόλια.

«Συγχαρητήρια και στους τρεις. Εξαιρετικές προσπάθειες, πολύ κοντά στη φιλοσοφία που ζητήσαμε… Ωραίες γεύσεις, ωραίες τεχνικές, κάποιο πιάτο από τα τρία όμως είναι καλύτερο», είπε ο Πάνος Ιωαννίδης ανακοινώνοντας το όνομα της Ελπίδας. «Ελπίδα πρέπει να αρχίσεις να πιστεύεις περισσότερο στον εαυτό σου. Ήσουν η καλύτερα προσπάθεια», είπε ο σεφ και κριτής. «Και η Ελπίδα κι ο Νικήτας θα μπορούσαν να προκαλέσουν τον Γιάννο και να του πάρουν την κάρτα ασυλίας», συμπλήρωσε ο Πάνος Ιωαννίδης, δίνοντας συγχαρητήρια και στους τρεις.