Ποια είναι η ταλαντούχα Ευθαλία Παπακώστα, που κερδίζει τις εντυπώσεις στη σειρά «Σασμός», όπου υποδύεται μια νεαρή γυναίκα που έχει χάσει το φως της.

Με την συμμετοχή της στον «Σασμό», η Ευθαλία Παπακώστα μπήκε αμέσως στην καρδιά των τηλεθεατών που παρακολουθούν τη σειρά. Είναι μια δυναμική και ανεξάρτητη η ηθοποιός που έχει πάρει τη ζωή στα χέρια της από μικρή ηλικία. Έχασε από νωρίς τη μητέρα της, ενώ και ο πατέρας της ήταν σχεδόν απών από τη ζωή της.

 Η αιθέρια, πανέμορφη Θάλεια δεν ονειρεύεται να να υποδυθεί νεράιδες και αέρινες υπάρξεις, όπως θα μπορουσε, αλλά ρόλους σου έχουν πληγές, που παλεύουν με τα μεγάλα μυστήρια, που ακολουθούν ενδιαφέροντα πνευματικά μονοπάτια.

Αγαπά το σκάκι, τον χορό και το διάβασμα, ενώ, σε ό,τι αφορά την προσωπική της ζωή, αυτή την περίοδο απολαμβάνει τη μοναξιά της. «Είμαι μόνη μου και το απολαμβάνω πολύ!», εξηγεί στους δικούς της ανθρώπους, αφού δεν συνηθίζει να ανοίγεται νωρίς σε όσους δεν γνωρίζει καλά. Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και μόλις τριών εβδομάδων ήρθε στην Ελλάδα. Η παιδική της της ηλικία δεν ήταν εύκολη, αφού έζησε έντονες και δύσκολες οικογενειακές καταστάσεις. Άρχισε να κλείνεται στον εαυτό της και να βρίσκει διέξοδο, από μικρό κοριτσάκι, σε ρόλους που έπαιζε μόνη στο δωμάτιό της.

Σασμός: Αυτή είναι η Κλαίρη

Από τριών χρόνων είχε το αντανακλαστικό να πλάθει σενάρια, ενώ ένιωθε από μικρή ότι ο έρωτας και ο θάνατος ήταν τα βασικά συστατικά της ζωής. Σπούδασε στη σχολή της Νέλλης Κορρά για έναν χρόνο και, παρόλο που είχε κάποιες επαγγελματικές προτάσεις, αποφάσισε να τα αφήσει όλα πίσω και να επιστρέψει στον Αμερική. Στη Νέα Υόρκη δεν ένιωθε την ευτυχία τος ζωής που είχε συνηθίσει στην Αθήνα, συγκεντρώθηκε, όμως, στις σπουδές της.

Ξεκίνησε το θέστρο στη Νέα Υόρκη. Το 2015, τη χρονιά που «έφυγε» και ο πατέρας της από τη ζωή, ήρθε στην Ελλάδα. Σκηνοθέτησε το «Animals» στο «θέατρο του Νέου Κόσμου», καθώς έπρεπε να βρει έναν πιο σύντομο δρόμο για την επιβίωση απο την υποκριτική.

Το 2021 πρωταγωνίστησε στην πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της παίζοντας έναν χαρακτήρα με κώφωση, γεγονός που τη βοήθησε να υποδυθεί στον «Σασμό» τη νεαρή γυναίκα που έχει χάσει το φως της. Στον δρόμο της συνοντηθηκε με τον Περικλή Μουστάκη, ο οποίος έπαιξε καταλυτικό ρόλο γιο τη συνέχειά της ως ηθοποιού. Το 2019 κέρδισε το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας για την ταινία «Μila» στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, ερμηνεύοντας τον ομώνυμο ρόλο. Στην τελευταία ταινία της υποδύθηκε τη Σωτηρία Μπέλλου.

Σασμός: Happy end

Για να συμμετάσχει στον «Σασμό» του Alpha πέρασε από κάστινγκ. Το γεγονός άτι το τηλεοπτικό ντεμπούτο της έγινε με μια πολύ επιτυχημένη σειρά την τρομάζει λίγο, γιατί έχει μάθει να δουλεύει με άλλους ρυθμούς και δεν θέλει να θυσιάσει την ποιότητα τος δουλειάς της. Η εισβολή της Ευ. Παπακώστα ως Κλαίρης συζητήθηκε ιδιαίτερα από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. Ο έρωτας που ζει στο σειρά, σύμφωνα με διασταυρωμένες πηγές, είναι ουσιαστικός και θα έχει πολύ θετική εξέλιξη. Αν και μαθαίνει κάποια πράγματα που την τρομάζουν, η Κλαίρη θα εμπιστευτεί τον αγαπημένο της και θα προχωρήσουν μαζί.