Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 ο Αλέξης Κούγιας ο οποίος όχι μόνο υπερασπίστηκε την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο συνάδελφός του, Απόστολος Λύτρας, λέγοντας πως από όσα γνωρίζει ο δικηγόρος «έδωσε το είναι του σε αυτή τη γυναίκα» και μάλιστα «εις βάρος της παλιάς του οικογένειας», αλλά ειρωνεύτηκε έντονα και τη δημοσιογράφο, Μαρία Αναστασοπούλου.

Στη δήλωση του δικηγόρου η Μαρία Αναστασοπούλου απάντησε με ένα μάλλον ειρωνικό ύφος: «Ε εντάξει έριξε και λίγο ξύλο».

«Μη μου κάνετε ερωτήσεις που σας υπαγορεύουν στο ακουστικό» και συνέχισε να της λέει: «Αφήστε με να μιλήσω αν σας το επιτρέπει η ευγένειά σας».

«Έχετε τον Κούγια στην τηλεόραση και προσπαθείτε να κάνετε μια συζήτηση κατωτάτου επιπέδου αντί να ενημερωθεί ο κόσμος από εμένα», είπε ο Αλέξης Κούγιας.

«Με το υφάκι αυτό… δεν έχετε το ειδικό βάρος να ειρωνευτείτε εμένα κ. Αναστασοπούλου» απάντησε ο γνωστός δικηγόρος με την Μαρία Αναστασοπούλου να διαμαρτύρεται για όσα είχαν ακουστεί και τον Κούγια να την αποκαλεί «κοριτσάκι»…

«Με παρασύρατε, τιμώ τις γυναίκες, ζητώ συγγνώμη», ενώ η Μαρία Αναστασοπούλου απάντησε: «Ναι, δεν προκύπτει πάντα…».

Τι είχε πει νωρίτερα για τον Απόστολο Λύτρα και τη συμπεριφορά του.

«Ήταν υποχρεωτικό να αφεθεί ελεύθερος. Η άποψή μου είναι ότι η ποινική δίωξη που ασκήθηκε ήταν υπερβολική. Απαράδεκτη ενέργεια σε κάθε περίπτωση ο ξυλοδαρμός, έχει ανδρικά χαρακτηριστικά ο Αποστόλης, είναι αυτοδημιούργητος, παραδέχθηκε την πράξη του γιατί θα μπορούσε να την αρνηθεί και να επιμένει στην αρχική του θέση» είπε ο κ. Κούγιας.

 

Έπειτα παραδέχτηκε πως: «Είναι 100% κακοποιητής ωστόσο είναι διαφορετικό ότι διέπραξε κακούργημα και διαφορετικό ότι διέπραξε πλημμέλημα. Αυτά τα χτυπήματα στο πρόσωπο, το κάταγμα στο πρόσωπο δεν χαρακτηρίστηκαν ποτέ βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Είναι έτσι όταν προκαλούν μόνιμη αναπηρία, ακρωτηριασμό ή μακρόχρονη αδυναμία λειτουργίας κάποιου άκρου. Ήταν προκατειλημμένο αυτό που έγινε σε βάρος του, έπρεπε να του ασκηθεί δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Για να κρατηθεί κάποιος προσωρινά πρέπει να είναι ύποπτος φυγής, να μπορεί να δυσχεράνει το έργο της ανακρίσεως».

Σε αυτό το σημείο επέμεινε πως: «Όταν κάνει κάποιος κάτι και το παραδέχεται ενώπιον εκατομμυρίων ανθρώπων είναι ανδρική συμπεριφορά. Είναι αντρικό από μέρους του που έστω και την τελευταία στιγμή αποδέχθηκε την πράξη του».

«Είναι απαράδεκτη η ποινική δίωξη που ασκήθηκε πάνω του, αυτά τα χτυπήματα δεν είναι βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, είναι επικίνδυνη σωματική βλάβη, είναι πλημμέλημα, όχι κακούργημα», σημείωσε και είπε ότι, «αυτά τα χτυπήματα δεν χαρακτηρίστηκαν ποτέ βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη είναι αυτά που του προκαλούν αναπηρία ή ακρωτηριασμό ή να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει το μέλος του το θύμα» σημείωσε.

«Έπρεπε να του επιβληθεί δίωξη για επικίνδυνη βλάβη και για ενδοοικογενειακή βία, τα οποία δεν δικαιολογούν προσωρινή κράτηση», προσθέτοντας πως «κακές στιγμές στη ζωή των ανθρώπων υπάρχουν πάντα».

Τέλος αποκάλυψε πως ερωτεύτηκε τη συνεργάτιδά του και διέλυσε την οικογένειά του, αντιμετωπίζοντας στη συνέχεια προβλήματα υγείας και όλη η περιουσία του είναι πλέον στο όνομα της συζύγου του.

Αλέξης Κούγιας: Όσα είπε στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα