Τελειώνει την προτελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου η σειρά του MEGA, Η Γη της Ελιάς. Κι αυτό λόγω της μακράς διαρκείας «ανακωχή» στη μάχη της prime time που σχεδιάζουν να προχωρήσουν τα κα-νάλια, διακόπτοντας από κοινού τη μετάδοση πρωτότυπων προγραμμάτων για σχεδόν έναν μήνα!

Η πρακτική αυτή θυμίζει εποχές 2000, όταν οι σειρές διακόπτονταν πριν τα Χριστούγεννα και επέστρεφαν πια προς το τέλος του Ιανουαρίου.

Κάτι ανάλογο σχεδιάζουν και τώρα οι τηλεοπτικοί σταθμοί, οι οποίοι, μετά την απόφαση για κοινή εκκίνηση της σεζόν στις 19 Σεπτεμβρίου, επανέρχονται στο τραπέζι των συνεννοήσεων με στόχο να αποφασίσουν μια κοινή στάση για το «ημίχρονο» της σεζόν.

Οι πρώτες συζητήσεις για το θέμα της διακοπής του «πρωταθλήματος» έγιναν το καλοκαίρι, αλλά τώρα φουντώνουν για τα καλά λόγω και του «φρένου» που ση-μειώνεται στην πορεία της διαφημιστκής δαπάνης, γεγονός που φέρνει στην επιφάνεια την κοινή ανάγκη για περικοπή δαπανών από το πρόγραμμα. Η αρχική πρόταση που έπεσε στο τραπέζι θέλει τα κανάλια να «κατεβάζουν ρολά» σε σειρές ριάλιτι και τηλεπαιχνίδια έως τις 23 Δεκεμβρίου και να επανέρχονται με νέα επεισόδια στις 23 Ιανουαρίου!

Εξαιρούνται τα εορταστικά προγράμματα, καθώς στην καρδιά των εορτών -παραμονή Χριστουγέννων και παραμονή Πρωτοχρονιάς θα μεταδοθούν ο ημιτελικός και ο τελικός του Just The 2 of Us στον Alpha. Την ίδια στιγμή, ο ΣΚΑΪ, που απέχει από τις συζητήσεις σχεδιάζει την ακριβώς αντίστροφη πορεία: να λανσάρει το «Survivor All Star» γύρω στις 20 Δεκεμβρίου, με την ελπίδα να πάρει ρεβάνς ή έστω λίγο από τα ποσοστά του πίσω στη μάχη της prime time, όσο οι υπόλοιποι σταθ-μοί θα βρίσκονται σε «αγρανάπαυση».

ALERT! ΗΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΔΩΡΑ!

Αυτό, όμως, δεν φαίνεται να πτοεί τους υπόλοιπους σταθμούς που φέρονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν στο σχέδιο της «παύσης εργασιών». Κάποιοι, πάντως, εκφράζουν την άποψη ότι πρέπει να μειωθεί κατά μία εβδομάδα το μακρύ «ημίχρονο». Ετσι, το επικρατέστερο σενάριο είναι η μάχη της prime time να διακοπεί στις 23 Δεκεμβρίου και να ξεκινήσει με κοινό σημείο αφετηρίας για τον ΑΝΤΙ, τον Alpha, το Star και το Mega τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου. Το «Sυrvivοr», μετά από τρεις εβδομάδες που Θα «παίζει» μόνο του, θα βρεθεί αντιμέτωπο με την επαναφορά του «Σασμού» και του «Αυτή η νύχτα μένει» (Alpha), της «Γης της ελιάς» και του «Μαύρου ρόδου» (Mega), καθώς και του «Masterchef» στο Star. Οσο για τον ΑΝΤΙ, που θα μετρά μεγαλύτερη διακοπή στην prime time λόγω και του Μουντιάλ (από τα τέλη Νοεμβρίου), Θα προχωρήσει σε ευρύ επαναλανσάρισμα με δύο κεντρικά στοιχεία. Η σειρά-έκπληξη της χρονιάς «Παγιδευμένοι» θα επιστρέψει με τρία επεισόδια την εβδομάδα, ενώ στο πρόγραμμα του ΑΝΤΙ θα ενταχθεί και η «Μάγισσα» της dream team των «Αγρίων Μελισσών», που ξεκίνησε ήδη γυρίσματα. Μένει να αποφασιστεί αν θα μεταδίδεται με ένα ή δύο επεισόδια την εβδομάδα.

Η Γη της Ελιάς: Δείτε το τρέιλερ της Πέμπτης

https://youtu.be/lNXM3xlWkpw

Όλες οι ειδήσεις

The Voice: Τέλος πριν την ώρα του λόγω Λιανού και Survivor – Αυτό ακούγεται

Αυτός είναι ο τραγουδιστής που έκανε την απόλυτη επιτυχία στα 80′ με ένα και μόνο τραγούδι που τραγούδησε όλη η Ελλάδα – Τι κάνει τώρα

Eurovision 2023: Αυτός θα είναι ο Έλληνας παρουσιαστής μετά τον Καπουτζιδη;