O Γιάννης Σμαραγδής παραχώρησε μία συνέντευξη στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα και τον Δημήτρη Δανίκα και μίλησε όπως ήταν φυσικό, για τον Ντάνο και τις πιέσεις που δέχτηκε προκειμένου ο Γιώργος Αγγελόπουλος, να υποδυθεί τον Καποδίστρια στη νέα ταινία του σκηνοθέτη.

«Πριν από τρία χρόνια, ο Γιώργος Αγγελόπουλος (σ.σ.: ο Ντάνος) είχε έρθει στο γραφείο µου µε µια φίλη µου δηµοσιογράφο για να τον συµβουλέψω για την υποκριτική. Του είπα να πάει να διορθώσει τη φωνή του γιατί είναι διαφορετική από το σώµα του και να πάει να σπουδάσει υποκριτική»

«Εκτοτε αυτός έκανε διάφορες προσπάθειες να έρθει σε επαφή µαζί µου, τηλεφωνικές και κάποια µηνύµατα, στα οποία δεν ανταποκρίθηκα µε κανέναν τρόπο. Ο σκηνοθέτης δεν κάνει µαθήµατα υποκριτικής στους ηθοποιούς. Οταν λοιπόν βγήκε αυτό το δηµοσίευµα, πήρα τη δηµοσιογράφο και της είπα: “Τι είναι αυτές οι ασχήµιες; Πάρ’ τον τηλέφωνο και πες του να βγει να το διαψεύσει”. Τον πήρε τηλέφωνο και του είπε ακριβώς τι να γράψει. ∆εν το έκανε. Μετά πήρα τηλέφωνο αυτόν που λέει ότι είναι ο διανοµέας και µετά αποσύρθηκε και του λέω: “Εσύ το έχεις κάνει”. Στην αρχή µού είπε “όχι”, µετά µου είπε “το είπα σε µια δηµοσιογράφο φίλη µου, αλλά δεν είπα εγώ να παίξει τον Υψηλάντη”. Του είπα να βγει να τα πει αυτά. Οχι µόνο δεν το έκανε, αλλά µου είπε: “Αν δεν παίξει ο Ντάνος στην ταινία, αποσύροµαι”. Και του είπα µια κουβέντα που λέµε στην Κρήτη… Και µου έκλεισε το τηλέφωνο».
Με απλά λόγια, τονίζει ο Δημήτρης Δανίκας,  ο Σµαραγδής είναι σαν να του λέει, στην απλοελληνική, «ρε φίλε, ούτε µου πέρασε απ’ το µυαλό, ούτε σε θέλω. Πώς να σου το πω… Αντε µην ανοίξω το στόµα µου».
Πώς προέκυψε η υποτιθέµενη συµµετοχή του Ντάνου στον «Καποδίστρια»; Από τον παραγωγό της Enorama. Που είναι και casting director. Και που η εταιρεία του θα συµµετείχε µε αρκετά εκατοµµύρια στην παραγωγή της ταινίας. Αν είναι έτσι, πράγµα που δεν γνωρίζω, τότε µε την άρνησή του ο Γιάννης Σµαραγδής πέταξε απ’ το παράθυρο κάµποσα εκατοµµύρια. Οπως λένε, «κρητική µαγκιά του». Ο Γιάννης είναι Κρητίκαρος µε τα όλα του.
«Η Enorama», έχει πει ο εν λόγω παραγωγός, «εκπροσωπεί αυτή τη στιγµή, αν µπεις στο προφίλ της, κάποιους ηθοποιούς από κάτω. Οπως είναι ο Αγγελόπουλος, ο Γιώργος Χρανιώτης, η Anthea Murfet. Εγώ είµαι casting director. Ο casting director προτείνει όποιον θέλει από τη στιγµή που είναι συµπαραγωγός.
Εγώ δεν το πληρώνω το φιλµ; Η συµµετοχή του κ. Σµαραγδή είναι στα 4 εκατ., το φιλµ το πάµε 15 εκατ. ευρώ. Αρα κάποιος θα βάλει τα υπόλοιπα 11 εκατ. ευρώ. Στα υπόλοιπα 11 εκατ., στα προαπαιτούµενα µέσα είναι να παίξει και ο κ. Αγγελόπουλος, και όχι µόνο αυτός, αλλά και άλλοι ηθοποιοί».
Εντεκα µύρια; Απίστευτο! Who knows… Πάµε παρακάτω:
«Ο Σµαραγδής είχε ενηµερωθεί µε γραπτό µήνυµα από µένα. Βεβαίως και το ήξερε. Στο φιλµ είναι ο Αλέξανδρος Υψηλάντης και ο ∆ηµήτριος Υψηλάντης. Ο Γιώργος θα έπαιζε έναν από αυτούς τους δύο ρόλους. ∆εν συκοφαντήσαµε κανέναν. Συκοφαντήσαµε τον κ. Σµαραγδή πουθενά; Αυτή τη στιγµή οι µόνοι χαµένοι είναι η Enorama και ο Γιώργος Αγγελόπουλος. Ο κ. Σµαραγδής έχει βγει λάδι. Γιατί απ’ το πουθενά ασχολείστε µε τον “Καποδίστρια”. Αν ο κ. Σµαραγδής θέλει να το τραβήξουµε, εδώ είµαστε. Ας κάνουµε και µια άρση συνοµιλίας και τελείωσε η ιστορία. Εγώ καθαρός είµαι και έχω και sms, ξεκάθαρος».
Πού καταλήγουν όλα αυτά; Σε µια τηλεφωνική επικοινωνία που είχα µαζί του, η αυθόρµητη τοποθέτησή του ήταν καθαρή και κρυστάλλινη:
«Ο µάνατζέρ του δύο πράγµατα επεδίωκε: αν δεν το διέψευδα, το θέµα θα σερνόταν. Αν έβγαινα να το διαψεύσω, θα γινόταν τεράστιο θέµα. Με άλλα λόγια, όλα αυτά µε στόχο την επικοινωνία. Τους είπα να το διαψεύσουν. ∆εν το έκαναν. Αλλά να ξέρουν, ο “Καποδίστριας” δεν λαδώνεται».

Όλες οι ειδήσεις

Ναταλία Γερμανού: Από αυτόν τον πολιτικό θα πάρει συνέντευξη

«Βόμβα» Ατζούν με προπονητή της Big4!

Survivor All Star: Spoiler! Έτοιμη να επιστρέψει η Κατερίνα Δαλάκα!