Η κλασική σύγκρουση ανάμεσα στα «θέλω» και τα «πρέπει» πρωταγωνιστεί στο «Μαύρο ρόδο», σε μια μορφή που προμηνύει… αδιέξοδο. Βασισμένη επάνω στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Ελένης Καπλάνη, η ιστορία της νέας δραματικής σειράς που έρχεται να πάρει θέση… πρωταγωνιστή στο πρόγραμμα του MEGA είναι στην ουσία η ιστορία ενός παράφορου έρωτα. Του έρωτα που ανθίζει τελείως απρόσμενα ανάμεσα σε δύο ανθρώπους από τελείως αντίθετους κόσμους: μια δόκιμη μοναχή ταγμένη στο Θεό κι έναν επιπόλαιο φοιτητή, που έρχεται τυχαία στο δρόμο της.

Η έλξη που θα νιώσουν ο ένας για τον άλλον είναι τόσο δυνατή που είναι αδύνατο να την αρνηθούν ή να την προσπεράσουν, θα τους κάνει να αναμετρηθούν με τον εαυτό τους, να αμφισβητήσουν όλα όσα θεωρούσαν δεδομένα και να φτάσουν στα όριά τους. Στο τέλος, θα κληθούν να επιλέξουν το δρόμο που θα ακολουθήσουν ώστε να βρουν ο καθένας τη σωτηρία του. Τι θα αποφασίσουν και πού θα τους οδηγήσει η απόφαση αυτή; Οι απαντήσεις θα έρθουν μέσα από μια μακριά, δύσκολη κι επίπονη διαδρομή, μαεστρικά χτισμένη τόσο από τον Γιώργο Κρητικό, ο οποίος επιμελείται το σενάριο της σειράς, όσο και από τον Κώστα Αναγνωστόπουλο, ο οποίος υπογράφει τη σκηνοθεσία. Όσο για τους ηθοποιούς, το καστ είναι γεμάτο με σπουδαία ονόματα, πολλά από τα οποία βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια σε σειρές όπως οι «Άγριες μέλισσες» ή ο «Σασμός».
Η 22χρονη Ελισάβετ ζει από δώδεκα χρονών σε ένα γυναικείο μοναστήρι κάπου στην επαρχία. Η ζωή της όλη περιστρέφεται γύρω από το Θεό, στον οποίο έχει αφοσιωθεί ολοκληρωτικά.

Δόκιμη μοναχή πλέον και η ίδια, περιμένει την πολυπόθητη στιγμή που Θα λάβει το Καλογερικό σχήμα. Βρίσκεται μια ανάσα
πριν πετύχει το σκοπό της, όταν την ώρα της πιο μεγάλης της δοκιμασίας, η μοίρα της δείχνει ότι έχει άλλα σχέδια... Ένας μεγάλος σεισμός στην περιοχή πλήττει σοβαρά το μοναστήρι της, το οποίο εκκενώνεται άμεσα. Οι σοβαρές ζημιές που έχει υποστεί το καθιστούν προσωρινά μη κατοικήσιμο κι έτσι οι καλόγριες αναγκάζονται να αναζητήσουν προσωρινή στέγη αλλού. Έτσι η Ελισάβετ αναγκάζεται να επιστρέψει για ένα μικρό διάστημα στο πατρικό της, χωρίς να φαντάζεται ότι εκεί την περιμένει το παρελθόν, το οποίο θα εισβάλει σαν χείμαρρος ξανα στη ζωή της και Θα την παρασύρει!

 

Μαύρο Ρόδο: Δείτε το τρέιλερ της σειράς

 

Όλες οι ειδήσεις

Γιάννης Πάριος: Το σοβαρό πρόβλημα υγείας του γιου του – «Ήμουν πρακτικά νεκρός»

Star: Έρχεται νέα σειρά με την υπογραφή του Νίκου Κοκλώνη! – Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές

Ελευθερία Αρβανιτάκη: Με αυτό «έπαθε έρωτα»