Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ 1, λίγο πριν γίνει η παύση εργασιών ενόψει εκλογών, έκανε μια σειρά συνεδριάσεων με αφορμή τον πρώτο σχεδιασμό του νέου προγράμματος. ‘Ετσι, λοιπόν, αποφασίστηκε η ψυχολογική σειρά μυστηρίου «Κάνε ότι κοιμάσαι», σε σενάριο Γιάννη Σκαραγκά και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Πανταζούδη – Αλέκου Κυράνη, ναι μεν να συνεχιστεί και την επόμενη τηλεοπτική σεζόν, αλλά με μία πιο διαφορετική μορφή. Συγκεκριμένα, από τη δημόσια τηλεόραση σχεδιάζουν να ακολουθήσει το πρότυπο της σειράς «0 όρκος», που στον δεύτερο κύκλο γίνεται «Η πτώση», με την κύρια ιδέα να παραμένει ίδια. Σύμφωνα με την πλοκή, ο Νικόλας, τον οποίο υποδύεται ο Σπύρος Παπαδόπουλος, Θα μετακομίσει σε άλλη πόλη και κατ’ επέκταση θα διοριστεί σε άλλο σχολείο. Μόνο που νέα, συγκλονιστικά γεγονότα θα αναστατώσουν την καθημερινότητά του.

Στο μεταξύ οι μέρες περνούν και ο Λημνιός πιέζει τη Βικτώρια, εξηγώντας της ότι η συνεργασία τους δεν έχει τελειώσει. Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η Μπετίνα παραμένει απελπισμένη με τη σύλληψη του άντρα της. Μάλιστα, λέει στον Λάκη ότι θα ομολογήσει τι έκανε για να επηρεάσει την υπόθεσή του. Ο άντρας, όμως, της εξηγεί πως αν το κάνει αυτό θα μπλέξουν ακόμα περισσότερο και εξακολουθεί να επιμένει ότι δεν σκότωσε εκείνος τον Χριστόφορο.

Εν τω μεταξύ, ο Νικόλας χάνει τελείως τον έλεγχο και η’Αννα τον προλαβαίνει πριν κάνει το χειρότερο λάθος του. Τα πράγματα, όμως, παίρνουν απρόσμενη τροπή, καθώς ο άντρας συλλαμβάνεται. Ωστόσο, ο Μάνος δεν επιθυμεί τη δίωξή του, ούτε σκοπεύει να του κάνει μήνυση.

‘Ολα αυτά τα γεγονότα έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τον Νικόλα και η εικόνα του έχει αρχίσει να σοκάρει το περιβάλλον του. Στο σχολείο τώρα, η Κατερίνα προσπαθεί να βοηθήσει τον Γιάννη, καθώς είναι σίγουρη ότι δεν είχε καμία σχέση με ναρκωτικές ουσίες. Στο πλάι της έχει τη Στέλλα και τον Θοδωρή, αλλά δεν ξέρουν πώς να πλησιάσουν τον άνθρωπο που έμπλεξε τον συμμαθητή τους με τις κατηγορίες. Την ίδια ώρα, η ‘Αννα προσπαθεί να συνεφέρει τον Νικόλα, αλλά εκείνος αντιδρά. Λίγο μετά, αν και είναι αρνητικός, αναγκάζεται και μπαίνει σε μια ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης θυμάτων. Ποιον απρόσμενο σύμμαχο θα γνωρίσει, όμως, σε αυτή την ομάδα;

 

Κάνε ότι Κοιμάσαι: Δείτε το τρέιλερ της σειράς της ΕΡΤ1