Η Διοίκηση του ΣΚΑΪ έχει αποφασίσει εδώ και καιρό, να προχωρήσει σε σειρά σημαντικών παρεμβάσεων στον ενημερωτικό τομέα από τη νέα σεζόν.

Στο πλαίσιο αυτό, πέραν των ενεργειών ενίσχυσης που εξετάζονται στο μέτωπο τόσο ταυ κεντρικού δελτίου ειδήσεων όσο και των αντίστοιχων εκπομπών, έχει δρομολογηθεί ήδη η αναβάθμιση του ιστοτόπου skaί. gr, καθώς ήταν πανθομολογούμενο στο Νέο Φάληρο πως δεν είχε ακολουθήσει τα προηγούμενο χρόνια τις δομικές ανακατατάξεις που εξελίχθηκαν στο πεδίο της διαδικτυακής ενημέρωσης.

Εξάλλου, είναι κοινός τόπος στα υψηλά κλιμάκια του ομίλου πως το να δοθεί ισχυρό στίγμα από τον ιστότοπο skai.gr είναι πλέον ισχυρή προϋπόθεση για να επανέλθει το ενημερωτικό τμήμα του καναλιού στις επιδόσεις των προηγούμενων χρόνων, καθώς έχει απολέσει την πάλαι ποτέ αδιαμφισβήτητη πρωτοκαθεδρία του.

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος της διοίκησης για την ιστοσελίδα του τηλεοπτικού σταθμού του Γιάννη Αλαφούζου σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, είναι το γεγονός ότι επικεφαλής του εγχειρήματος έχει τεθεί η δια η Εύη Κουτσαυτάκη η οποία πριν από λίγο καιρό προχώρησε σε σημαντικές μεταγραφές στελεχών.

Πλέον, αναζητείται φόρμουλα εμπλοκής στο γενικότερο περιεχόμενο και τη θεματολογία του site των αρχισυντακτών του κεντρικού δελτίου ειδήσεων. Έτσι θα εξασφαλιστούν η άμεση ανάρτηση και ο ανάλογος «χρωματισμός» των ειδήσεων.

Με τον τρόπο αυτόν καθίσταται σαφής η επιθυμία για την ενεργοποίηση ενός σημαντικού κομματιού του στελεχιακού δυναμικού του ΣΚΑΪ στον στόχο της εξέλιξης της ομώνυμης ιστοσελίδας σε σημείο αναφοράς στην όλο και μεγαλύτερη δεξαμενή της ενημέρωσης των πολιτών μέσω Internet.

Σημειώνεται πως αντίστοιχη στόχευση έχει τεθεί και για το kathίmerιnί.gr, το οποίο επίσης δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει την επιρροή και την επίδραση της εφημερίδας.