Η Χάρις Αλεξίου, μετά την απόφασή της να σταματήσει το τραγούδι, καταπιάνεται με πολλά και ενδιαφέροντα πρότζεκτ που αφορούν είτε το θέατρο είτε την τηλεόραση. Συγκεκριμένα, το προηγούμενο καλοκαίρι συμμετείχε στην τραγωδία «Ιφιγένεια εν Ταύροις» σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη. Έπειτα, συμφώνησε να συμμετάσχει στη νέα δραματική σειρά του MEGA, Ο Δάσκαλος σε σενάριο και σκηνοθεσία, Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

Απ’ ό,τι φαίνεται όμως τα σχέδια της τραγουδίστριας δε σταματούν εδώ. Και αυτό γιατί η ίδια βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την ΕΡΤ. Στόχος να παρουσιάσει μία σειρά ντοκιμαντέρ με θέμα την καλή ελληνική μουσική. Η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές αναμένεται να επικυρωθεί μέσα στις επόμενες μέρες ώστε να ξεκινήσουν οι προετοιμασίες και να προγραμματιστεί άμεσα η πρεμιέρα.

Η σχετική πρόταση είχε κατατεθεί αρχικά πριν από σχεδόν έναν χρόνο, αλλά δεν προχώρησε, καθώς η Χάρις Αλεξίου ασχολήθηκε με το θέατρο και στη συνέχεια με τα γυρίσματα της νέας σειράς του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Ο δάσκαλος» για το Mega. Το πλήρωμα του χρόνου για την υλοποίηση της συνεργασίας με την ΕΡΤ φαίνεται πως έφτασε! Η διοίκηση έβγαλε εκ νέου από το συρτάρι, όπου κρατούσε ως άσο στο μανίκι, την πρόταση για την εκπομπή της Χαρούλας, με στόχο να προχωρήσει άμεσα στην τελική συμφωνία με την ερμηνεύτρια.