Ο συγγραφέας της σειράς «Σασμός», Σπύρος Πετρουλάκης μίλησε στην εκπομπή «Happy Day» του Alpha για τη συνέχεια της . Ο συγγραφέας μίλησε τόσο για την είσοδο των νέων ηθοποιών όσο και για το φευγιό της Μαρίνας με την Αργυρώ.

«Μπαίνει στη σειρά ένας σπουδαίος ηθοποιός, ο Αργύρης Πανταζάρας, θα είναι αστυνομικός. Έχουμε τη χαρά να έχουμε περισσότερους νέους ηθοποιούς που θα πάρουν βασικούς ρόλους. Ανάμεσά τους υπάρχουν και ονόματα – έκπληξη. Θα ακολουθήσουμε τη Μαρίνα με την Αργυρώ στην Ήπειρο και θα κάνουν εμφάνιση και άλλοι ηθοποιοί που θα μεγαλώσουν το ενδιαφέρον για τη σειρά».

Για τη δεύτερη σεζόν ο συγγραφέας δήλωσε: «Έχει γίνει συζήτηση, δεν έχουν πέσει υπογραφές. Όλοι το θέλουν και είμαστε σε καλό δρόμο».

Επιπλέον ο Σπύρος Πετρουλάκης είπε πως άνετα θα μπορούσε να «γεννηθεί» ένας έρωτας στα παρασκήνια αφού είναι έντονες οι καταστάσεις που βιώνουν οι ήρωες.

 

Σασμός: Υπάρχουν διαφορές βιβλίου- σειράς

Στο μεταξύ, δεν πρέπει να μπερδεύουμε όλη τη σειρά με το βιβλίο.

Κι αυτό γιατί υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ των δύο.
Για παράδειγμα Αστέρης και της Αργυρώ υπάρχουν μεν στο βιβλίο αλλά δεν γίνονται ποτέ ζευγάρι. Και φυσικά δεν είναι ούτε ερωτευμένοι.
Η Αργυρώ στο βιβλίο δεν πηγαίνει στην Αυστραλία ενώ δεν υπάρχουν οι χαρακτήρες της Στέλλας, της Σοφίας, του Τάσου της Τζένης, της Άννας, της Ντίνας, του Μύρωνα, της Άσπας, του Κώστα και άλλοι. Τέλος δεν υπάρχει Ανθούλα.
Τέλος, Ο Στεφανής δεν κεράτωνε την Βασιλική και ήταν θείος του Μαθιού και όχι ξάδελφος. Ακριβώς γιατί ο Στεφανής ήταν κύριος, έτσι και η γυναίκα του η Βασιλική αγαπούσε τον άντρα της και είχε ξεπεράσει τον Μαθιό.
Έτσι στο βιβλίο δεν γίνεται ξανά ζευγάρι μετά τη δολοφονία.