Η πρωταγωνίστρια της δραματικής σειράς του ALPHA, Σασμός, Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη είχε συμφωνήσει εδώ και αρκετό καιρό για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ιφιγένειας στη παράσταση «Ιφιγένεια εν Αυλίδι».

Η εν λόγω θεατρική παράσταση πρόκειται το φετινό καλοκαίρι να περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα, ενώ θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 19 και 20 Αυγούστου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου.

Ιφιγένεια

Ιφιγένεια

Ωστόσο, η Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη από τη σειρά Σασμός,  αποχώρησε από την παράσταση, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστός ο λόγος, ενώ η παραγωγή με ανακοίνωσή της γνωστοποιήσε ότι τη θέση της αναλαμβάνει η Μαρία Πετεβή τη γνωρίσαμε μέσα από τη συμμετοχή της στην επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1 “Άγριες Μέλισσες” και τον ρόλο της Πηνελόπης.

Ιφιγένεια εν Αυλίδι: Η ανακοίνωση της παραγωγής για την αντικατάσταση

Την Ιφιγένεια εν Αυλίδι του Ευριπίδη, ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, παρουσιάζει η 5η Εποχή Τέχνης σε συνεργασία με την Ars Aeterna. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Θέμης Μουμουλίδης.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 19 και 20 Αυγούστου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου και θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Η Ιφιγένεια εν Αυλίδι, (στην οποία πρωταγωνίστρια θα ήταν η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη) είναι ένα βαθιά πολιτικό έργο. Η Ιφιγένεια θυσιάζεται για έναν μάταιο και καταστροφικό επεκτατικό πόλεμο. Όμως η μεγαλύτερη θυσία είναι η βίαιη ωρίμανση της ηρωίδας, που αδυνατεί να κατανοήσει τους λόγους που οδήγησαν τον πατέρα της να την προσφέρει στο μαχαίρι του μάντη. Τον ρόλο αυτό του κοριτσιού που θυσιάζεται, αλλά ταυτόχρονα σώζεται για να ζήσει εξόριστη, είναι που ενσαρκώνει η Μαρία Πετεβή.

Ιφιγένεια

Ιφιγένεια

Πρωταγωνιστές.

Στο ρόλο της Ιφιγένειας η Μαρία Πετεβή μια από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της νεότερης γενιάς ηθοποιών. Λάζαρος Γεωργακόπουλος (Αγαμέμνων) , Παντελής Δεντάκης (Πρεσβύτης – Αγγελιαφόρος) , Ιωάννα Παππά ( Κλυταιμνήστρα), Άκης Σακελλαρίου (Μενέλαος) , Γιώργος Χρυσοστόμου (Αχιλλέας), Ιουλία Γεωργίου, Σοφία Κουλέρα, Ειρήνη Λαφαζάνη, Ιωάννα Λέκκα, Λένα Μποζάκη, Αγγελική Νοέα, Δανάη Πολίτη, Βικτώρια Φώτα.

Να σημειωθεί ότι η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, βρισκόταν την περασμένη σεζόν στη σειρά Άγριες Μέλισσες του ΑΝΤ1 ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί ο λόγος για τον οποίο αποχώρησε από την παράσταση.