Μετά το τελευταίο χτύπημα του Γεράσιμου στον Καραπάνο στη σειρά Σασμός, έρχονται τεράστιεs ανατροπέs. Ο Καραπάνος συνεχίζει να ψάχνει τον γιο του και φυσικά το μυαλό του δεν πάει με τίποτα στον Γεράσιμο. Αντίθετα, ο Γεράσιμοs γίνεται ο νούμερο ένα εχθρός που βάζει σκοπό τηs ζωήs του να τον καθαρίσει και μάλιστα ο ίδιοs. Η αστυνομία συλλαμβάνει και τον τελευταίο συνεργάτη του Καραπάνου, τον Πρόδρομο, που είχε καταφέρει να το σκάσει στην επιχείρηση με τα όπλα. Ο Αντώνηs μάλιστα μαζί με τον Γεράσιμο τον πιέζουν να συνεργαστεί μαζί του για να γλιτώσει τη φυλακή.

Ωστόσο τα νέα φτάνουν στο Καραπάνο στη σειρά του ALPHA, ο οποίος γίνεται γι άλλη μια φορά έξαλλοs με τον Γεράσιμο και ορκίζεται εκδίκηση. Την ίδια στιγμή ο Γεράσιμοs στη σειρά Σασμός, έρχεται πιο κοντά με τη Στέλλα, η οποία δεν ξέρει ακόμα τη σχέση του με τον Καραπάνο. Πάντωs, σύμφωνα με έγκυρεs πηγέs, η Στέλλα συνεχίζει την έρευνα για τον γιο του Καραπάνου και μαθαίνει τελικά το μεγάλο μυστικό.

Καταιγιστικές Θα είναι οι εξελίξεις που Θα δούμε πολύ αργότερα, καθώs ο Καραπάνος ετοιμάζει την απόδρασή του από τη φυλακή προκειμένου να λύσει τι εκκρεμότητέs του, με κύρια αυτή με τον «μπάτσο Χριστόγιαννη» όπως λέει. Ηδη τον έχουμε ακούσει να λέει: «θα την κάνουμε από εδώ μέσο όσο είναι ακόμα καιρόs. Σκουριάσαμε εδώ μέσα. θα τον βρω τον τρόπο να την κάνω».

Κι όντωs βρίσκει τον τρόπο και το σκάει από τη φυλακή, με μοναδικό σκοπό να σκοτώσει τον Γεράσιμο. Μάλιστα το έχει δηλώσει σε όλους: «Αυτόs Θα πάει από το δικό μου χέρι. Αυτόν δεν τον αγγίζει κανένοs άλλοs, μόνο εγώ. Το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι αυτόs. Εχει τελειώσει ο τύποs και δεν το ξέρει».

Φυσικά, ο Καραπάνοs δεν έχει ιδέα ότι ο Γεράσιμοs είναι ο γιος του ο Μάκηs, που ζει μόνο γι’ αυτόν και με την ελπίδα ότι θα τον ξαναδεί. Δεν έχει μάθει την αλήθεια από κανέναν, μάλιστα ο ίδιος ο Γεράσιμοs δεν ήθελε, γιατί όπωs είχε πει: «θέλω να υπάρχει ισορροπία. Αυτόs να μισεί τον μπάτσο Χριστογιάννη κι εγώ τον εγκληματία Καραπάνο». Ο Καραπάνοs βρίσκει λοιπόν τον τρόπο να αποδράσει και ελεύθερο πλέον ετοιμάζει τη δολοφονία του Γεράσιμου: «Η ποινή έχει αποφασιστεί. Η εκτέλεση πλησιάζει», λέει και το κάνει.

Ο ίδιος εκτελεί εν ψυχρώ τον μπάτσο με το ψυχρό βλέμμα, αλλά κάτι μέσα του δεν τον αφήνει να χαρεί. Σαν να σκότωσε την ίδια του την ψυχή. Δεν αισθάνεται καμία ικανοποίηση όπως πίστευε. Και είχε δίκιο, καθώς λίγο αργότερα η πληροφορία ότι ο Γεράσιμοs ήταν ο γιος του δεν έχει νόημα να μένει κρυφή. Ο Καραπάνος το μαθαίνει και τρελαίνεται. Η σκηνή που θα δούμε, σύμφωνα με πληροφορίεs, Θα μοιάζει με αρχαία τραγωδία για το τέλοs αυτού του σκληρού άντρα.

Σασμός: Δείτε το trailer του αποψινού επεισοδίου