Πλησιάζοντας προς το τέλος αυτής της σεζόν, οι εξελίξεις στη σειρά του ALPHA Σασμός είναι ανατρεπτικές. Ο Καραπάνος θα έρθει αντιμέτωπος με την αλήθεια για το ποιος είναι ο γιος του, αλλά την ίδια στιγμή ο ίδιος έχει δώσει εντολή θανάτου για τον Γεράσιμο.

‘Ετσι, μπαίνει στη μέση μίας άγριας συμπλοκής και σκοτώνεται για να τον σώσει.
Η απόδραση του Καραπάνου από τη φυλακή δημιουργεί ένα ντόμινο εξελίξεων για αρκετούς ήρωες αλλά και μία σειρά αποκαλύψεων. Σύμφωνα με όσα θα δούμε στα επόμενα επεισόδια της σειράς, ο Καραπάνος προσπαθεί να κρυφτεί απ’ όσους τον κυνηγούν τόσο για να τον εκδικηθούν και να τον εμποδίσουν να αποκτήσει ξανά δύναμη όσο και για να τον κλείσουν στη φυλακή. 0 Αντώνης έχει στήσει μία τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό του χωρίς να μπορεί να φανταστεί πως ο διαβόητος εγκληματίας έχει βρει καταφύγιο στο ίδιο του το χωριό.

Ο Καραπάνος επικοινωνεί τόσο με τον Μαθιό όσο και με τη Στέλλα προκειμένου να του βρουν κρυψώνα. Ο Μαθιός χρωστώνταςτου χάρη, δέχεται να του παραχωρήσει το σπιτάκι των Σταματάκηδων στο βουνό. Την ίδια ώρα, ο Γεράσιμος είναι αρκετά φορτισμένος με όσα συμβαίνουν και παίρνει την απόφαση να αποκαλύψε επιτέλους ποιος πραγματικά είναι.’Ετσι, εκμυστηρεύεται στη Στέλλα την αληθινή του ταυτότητα. Εκείνη σοκαρισμένη από την εξομολόγηση του νεαρού, προσπαθεί να αποφασίσει ποια  θέση να πάρει καθώς γνωρίζει καλά  πως ο Καραπάνος έχει μία λίστα με ανθρωπους με ανθρώπους που θέλει να εκδικηθεί και πρώτος σε αυτή είναι ο Γεράσιμος καθώς εξαιτίας του καταστράφηκε.

Σασμός: Ο Καραπάνος σώζει τον Γεράσιμο!

Οι επόμενες μέρες, όμως, είναι καθοριστικές. Μία πληροφορία που φτάνει στην Αστυνομία τούς οδηγεί στο να περικυκλώσουν το σπιτάκι στο βουνό και η αγωνία κορυφώνεται για όλους.

Ο Καραπάνος, βέβαια, καταφέρνει και προετοιμάζει το σχέδιό του για να βγάλει από τη μέση τον Γεράσιμο και δίνει εντολή Θανάτου για εκείνον. Από την άλλη, ο Γεράσιμος απαγορεύει στη Στελλα να πει στον Καραπάνο την αλήθεια, αλλά η κοπέλα ανησυχεί πως αν ο εγκληματίας δεν μάθει την αλήθεια Θα σκοτώσει τον ίδιο του τον γιο.

Οι άντρες του Καραπάνου ετοιμάζονται να εκτελέσουν τις εντολές του, στήνοντας καρτέρι στον Γεράσιμο.’Ολα είναι έτοιμα για την εκτέλεση, μέχρι που η Στέλλα αποφασίζει να πάρει μια πρωτο-βουλία που μπορεί να ανατρέψει τα πάντα. Αποκαλύπτει στον Καραπάνο πως ο γιος που ψάχνει σε όλη του τη ζωή είναι ο Γεράσιμος. Εκείνος λυγίζει και δεν μπορεί να το πιστέψει. Δίνει όμως μάχη με τον χρόνο για να σώσει τον γιο του από τη δική του εντολή Θανάτου.

Ο Καραπάνος, όπως θα δούμε, θα εξιλεωθεί για τα λάθη του και σε μία άγρια συμπλοκή θα μπει στη μέση και θα δεχτεί  εκείνος τη σφαίρα που προοριζόταν για τον Γεράσιμο.

‘Ετσι, ο Καραπάνος αφήνει την τελευταία του πνοή ενώ ο Γεράσιμος βλέπει τον πατέρα του να πεθαίνει μπροστά του για να σώσει τον ίδιο!

Σασμός: Δείτε το trailer του αποψινού επεισοδίου