Καινούρια πρόσωπα μπαίνουν στη σειρά του Alpha, Σασμός! Μάλιστα, ο ρόλος τους είναι τόσο καταλυτικός που το μέλλον της σειράς ουσιαστικά ανατρέπεται!

Ένας από αυτούς είναι ο Σταύρος Πανταζής (Γιώργος Χριστοδούλου) ο οποίος έχει ένα εργαστήριο μαζί με τον αδερφό του Βαγγέλη. Είναι καλλιτέχνες στην αργυροχρυσοχοΐα και φτιάχνουν κοσμήματα και αντικείμενα τέχνης από ασημι. Τα τελευταία χρόνια από οικονομικήs άποψης δεν πάνε καλά. Ωστόσο προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν το εργαστήριο.

Ο Σταύρος θα βρει την Αργυρώ στη χειρότερα φάση τηs. Η νεαρή κοπέλα είναι απογοητευμένη και προδομένη και έχει φύγει από την Κρήτη. Η ίδια φαίνεται να έχει χάσει την  πίστη της στους ανθρώπους και είναι έτοιμη να καταρρεύσει. Εκείνος θα την ερωτευθεί, θα την αγαπήσει βαθιά και θα τη βοηθήσει, με πολλή υπομονή, τρυφερότητα κι αγάπη να επουλώσει τα τραύματα της από τον θάνατο του αδελφού της και την προδοσία του Αστέρη.

 Σασμός: Παραδομένος στο πάθος του για τα χαρτιά

Βαγγέλης Πανταζής (Γιώργος Τριανταφυλλίδης)

0 Βαγγέληs είναι ο αδελφόs του Σταύρου. Δυστυχώς έχει το πάθος τηs χαρτοπαιξίας, χρεώνεται διαρκώς και δημιουργεί προβλήματα. Το δύο αδέλφια είναι βαθιά συνδεδεμένα: 0 Σταύρος δεν μπορεί να ξεχάσει ποτέ ότι α αδερφόs του τού έσωσε m ζωή όταν ήταν μικρός σε μια πυρκαγιά. Εκεί τραυματίστηκε ο Βαγγέληs που από τότε κουβαλάει μια αναπηρία.

Δέσποινα (Ντίνα Μιχαηλίδου)

Η Δέσποινα ειναι χήρα και μητέρα του νέου (Πέτρος και αυτός) ιτου κηδεύεται στα Γαννενο. όταν φτάνουν οι δύο γυναίκες (Μαρίνα.Αργυρώ).

Αναπτύσσει φιλικές σχέσεις με τn Μαρίνα. Επιπλέον, είναι θεία του Σταύρου και του Βαγγελή, αδερφή της μητέρας τους που έχει πεθάνει εδώ και χρόνια. Αυστηρή και στοργική στέκεται δίπλα τους σα μάνα…

Στο μεταξύ μόλις η Μαρίνα με την Αργυρώ φεύγουν, μένει μόνη στο χωριό η γιαγιά Ειρήνη με συντροφιά της τη Μανταρίνο και φυσικά τον Αγγελο που την προσέχει.

Η γιαγιά Ειρήνη όμωs έχει τον καημό τηs και αυτό που θέλει πριν κλείσει τα μάτια της είναι να λογαριαστεί με την Καλλιόπη. -Ετσι αποφασίζει να την αντιμετωπίσει κατά μέτωπο. Την ίδια στιγμή στη φυλακή ο Αστέρηs μαθαίνει πως η Αργυρώ έφυγε από την Κρήτη.

Φυσικά καταλαβαίνει τι έχει γίνει και το βάζει με τη μητέρα του. Έξαλλος καλεί την Καλλιόπη για μια συνάντηση που θα δώσει οριστικό τέλοs στην κυριαρχία της πάνω του.

Της ξεκαθαρίζει ότι δε θέλει να την ξαναδεί μπροστά του. Επίσης της καταλογίζει ευθύνες για το φευγιό της Αργυρώς και της Μαρίνας.

Η Καλλιόπη φεύγει καταρρακωμενη από τη φυλακή και δεν μπορεί με τίποτα να χωνέψει ότι την απαρνήθηκε ο γιος τηs.