Το τηλεπαιχνίδι γνώσεων «Ο πιο αδύναμος κρίκος», ύστερα από τρία πετυχημένα χρόνια στον ΣΚΑΪ αλλάζει τηλεοπτική στέγη και μετακομίζει —επίσημα— στην καθημερινή, απογευματινή, ζώνη της ΕΡΤ 1.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η δημόσια τηλεόραση: «Το δημοφιλές σε όλο τον κόσμο παιχνίδι γνώσεων του BBC «Ο πιο αδύναμος κρίκος» έρχεται καθημερινά στην ΕΡΤ 1 από τον Σεπτέμβριο, με παρουσιαστή τον Τάσο Τρύφωνος.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι γνώσεων και στρατηγικής, όπου οκτώ παίκτες καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις γενικών γνώσεων χωρίς να σπάσουν την «αλυσίδα» κάτω από την πίεση του χρόνου αλλά και του παρουσιαστή, ο οποίος έχει έναν αντισυμβατικό ρόλο και «φαρμακερές» ατάκες για κάθε παίκτη. Το έπαθλο είναι χρηματικό, έως και 10.000 ευρώ σε κάθε επεισόδιο.

Ο Τάσος Τρύφωνος είναι ο πρώτος παρουσιαστής του τηλεπαιχνιδιού παγκοσμίως, ο οποίος το έχει παρουσιάσει ταυτόχρονα σε δύο χώρες και έχει γυρίσει τα περισσότερα επεισόδια του «Πιο αδύναμου κρίκου» σε όλο τον κόσμο

Το πιο viral και αγαπημένο παιχνίδι γνώσεων, ανανεωμένο, αλλά πάντα ανατρεπτικό, καθημερινά πλέον από τη συχνότητα της ΕΡΤ1»

Τηλεπαιχνίδια από τα παλιά που επέστρεψαν!

 

Κάθε εποχή έχει και τα τηλεπαιχνίδια τηs αλλά τα τελευταία χρόνια η τάση θέλει τις παλιές νέα να επιστρέφουν σε νέα έκδοση και όπωs φαίνεται από τους πίνακεs τηλεθέ-ασηs, η επιλογή των καναλιών έχει δικαιωθεί.

Ας ξεκινήσουμε από τον άρτι αφιχθέντα στον ΑΝΤ1 «Εκατομμυριούχο» που επέστρεψε με παρουσιαστή τον Γρηγόρη Αρναούτογλου μετά από πολλά χρόνια βγήκε πρώτη φορά στον αέρα το 1999 με τον Σπύρο Παπαδόπουλο στο MEGA.

Το τηλεπαιχνίδι σημειώνει καθημερινά υψηλά ποσοστά που φτάνουν ακόμη και το 22°/ο τόσο στο γενικό όσο και στο δυναμικό κοινό. Το «5Χ5», οι παλιέs «Κόντρεs» που παρουσίαζε ο αξέχαστοs Βλάσηs Μπονάτσοs (1993), επανήλθαν στο κανάλι του Αμαρουσίου με τον Μάρκο Σεφερλή στο τιμόνι τηs παρουσίασηs. Το πρόγραμμα σημειώνει υψηλέs πτήσειs με τα ποσοστά να κυμαίνονται από 17°/ο έωs 22%. Στο ίδιο μήκοs κύματοs και το αγαπημένο «Rouk Zouk» με τη Ζέτα Μακρυπούλια, που εδώ και χρόνια εχει καταφέρει οχι μόνο να αποκτήσει πιστό κοινό αλλά και να το αυξήσει. Η πρώτη φορά που το είδαμε στον αέρα ήταν το 1994 από το MEGA με τη Μαίρη Μηλιαρέση. Στον ALPHA το « Deal» με τον Χρήστο Φερεντίνο είναι μια αγαπημένη συνήθεια των τηλεθεατών και κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια. O ίδιος παρουσιαστήs το είχε πρωτοπαρουσιάσει στον ΑΝΤ 1 το 2005. Η παραγωγή σημειώνει ποσοστά από 15°/ο έωs 18% σε ημερήσια βάση.

Ο «Τροχός της Τύχης» στο Star του οποίου ηγείται με μεγάλη επιτυχία ο Πέτρος Πολυχρονίδης σημειώνει νούμερα που χτυπάνε«κόκκινο» αφού φτάνουν και το 24%. Το τηλεπαιχνίδι μεταδόθηκε για πρώτη φορά το 1990 στον ΑΝΤΙ1 με τον Πέτρο Πολυχρονίου. Τέλος, «Ο πιο αδύναμος κρίκος» στον ΣΚΑΪ είναι από τα προγράμματα που μας είχαν ξανασυστηθεί και το συγκεκριμένο έκανε την τηλεοπτική του εμφάνιση το 2001 στο Μεγάλο Κανάλι με την Έλενα Ακρίτα. Τα τρία τελευταία χρόνια προβάλλεται από το Κανάλι του Φαλήρου με τον Τάσο Τρύφωνος αλλά η απόδοσή του έχει πέσει σχετικά με τα νούμερα να μην ξεπερνούν, πλην εξαιρέσεων, το 13%.