Στο πρόγραμμα της ΕΡΤ θα ενταχθεί την ερχόμενη σεζόν ο «Πιο αδύναμος κρίκος» με παρουσιαστή τον Τάσο Τρύφωνος. ‘Υστερα από τρεις σεζόν στον ΣΚΑΪ, η διοίκηση του σταθμού αποφάσισε να μη συνεχίσει την προβολή του τηλεπαιχνιδιού και έτσι η εταιρία παραγωγής έκανε επαφές με άλλα τηλεοπτικά κανάλια.

Ωστόσο η πιο δελεαστική πρόταση έγινε από τη δημόσια τηλεόραση, καθώς η διοίκηση της ΕΡΤ θέλει τον «Αδύναμο» να προβάλλεται καθημερινά από τη συχνότητα της ΕΡΤ. Σύμφωνα μάλιστα με τον έως τώρα προγραμματισμό, επιθυμία τους είναι το τηλεπαιχνί—δι να κάνει… παιχνίδι απέναντι στα κεντρικά δελτία ειδήσεων άλλων καναλιών, δηλαδή στις 7 το απόγευμα.’Ετσι, στις αρχές της νέας σεζόν ο Τάσος Τρύφωνος θα καλωσορίσει τους τηλεθεατές μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤΙ και θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι ο «Πιο αδύναμος κρίκος» δεν είναι καθόλου αδύναμος στη μάχη της τηλεθέασης.

ΕΡΤ: Δυναμικά στη μυθοπλασία με νέες σειρές

Η ΕΡΤ, συνεχίζει δυναμικά την πορεία της στη μυθοπλασία και ενισχύει το πρόγραμμά της με εννέα σειρές που θα απολαύσουμε τη σεζόν 2022-2023. Στο τιμόνι αυτών θα βρεθούν καταξιωμένοι ηθοποιοί, σκηνοθέτες και σεναριογράφοι. Δύο από αυτές είναι οι παρακάτω

Τα Νούμερα

Ο Φοίβοs Δεληβοριάs, λαμβάνονταs σοβαρά υπόψη την απήχηση τον κόσμου από τις παραστάσειs που συνήθιζε να κάνει κάθε καλοκαίρι σε ταράτσεs του κέντρου τπs Αθήναs, αποφάσισε να το πάει ένα βήμα παραπέρα και να δημιουργήσει μια σειρά μυθοπλασίαs που θα βασίζεται σε μικρέs ιστορίεs, οι οποίεs θα συνδέονται μεταξύ τους και φυσικά θα ποικίλουν ανά εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίεs, τα «Νούμερα» ή αλλιώs τα σενάρια θα αντλούν έμπνευση και από τη «Μάντρα του Αττίκ», την αγαπημένη εκείνη σκηνή των Αθηνών όπου όλα μπορούσαν να συμβούν. Στην καρέκλα του σκηνοθέτη έχει ήδη κάτσει ο έμπειροs Γρηγόρηs Καραντινάκηs και όπωs τονίζουν άνθρωποι τηs παραγωγήs «Αργοναύτεs» που έχουν δει ένα μικρό δείγμα από τα πρώτα γυρίσματα, το αποτέλεσμα δεν θα εντυπωσιάσει μόνο τους απανταχού θαυμαστέs του Φοίβου και λάτρειs της μουσικήs αλλά και όλουs όσοι μεγάλωσαν με σειρέs. Στο πλευρό του τραγουδοποιού θα είναι οι βραβευμένοι με Χορν, Θανάσης Αλευράs και Μιχάληs Σαράντης, η εξαιρετική Ελένη Ουζουνίδου αλλά και ο Σπύροs Γραμμένος.

Φλόγα και Άνεμος

0 θυελλώδηs έρωταs του Γεωργίου Παπανδρέου και τηs Κυβέληs Θα ξεδιπλωθεί στη νέα σειρά τηs ΕΡΤ, με όλεs τιs κρυφέs πτυχέs που το κοινό αγνοούσε. Η σειρά θα βασιστεί στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Στέφανου Δάνδολου, σε σκηνοθεσία Ρέιναs Εσκενάζυ και σενάριο τηs Ρέναs Ρίγγα. Μέσα σε 12 επεισόδια, Θα έρθουν στο φωs τα μυστικά τηs ερωτικήs ιστορίας που κυριάρχησε στη Θεατρική και πολιτική σκηνή τηs χώραs. Evas έρωταs γεμάτοs από ανυπέρβλητα εμπόδια, που κατάφερε να επιβιώσει για περισσότερα από 30 χρόνια. Η σειρά Θα ξεκινήσει από τη δικτατορία (1968), τότε που η Κυβέλη επισκεπτόταν καθημερινά στο νοσοκομείο τον Γεώργιο Παπανδρέου, ο οποίοs και νοσηλευόταν. Στο μεταξύ ένα ζευγάρι έρχεται στην πόλη για να εκτελέσουν μια μυστική αποστολή τηs καρδιάs. Το κοινό Θα παρακολουθήσει τα λάθη και τα πάθη όπου μέσα στη δίνη τηs ιστορίαs επηρέασαν δύο από τι σημαντικότερεs οικογένειες τηs Χώρας. Στους πρώτουs  ρόλους Θα δούμε την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Αρη Λεμπεσόπουλο, Δημήτρη Καταλειφό, Θέμιδα Μπαζάκα, Αργύρη Πανταζάρα, Λένα Παπαληγούρα κ.ά. Το ομότιτλο τραγούδι Θα ερμηνεύει η Ελευθερία Αρβανιτακη.