Η καθημερινή δραματική σειρά του MEGA, Η Γη της Ελιάς, έρχεται με εξελίξεις που πραγματικά θα καθηλώσουν! Η Βάνα Δημητρίου και ο Ανδρέας Γεωργίου σβήνουν και γράφουν σενάρια που ούτε ο πιο ευφάνταστος νους δεν μπορεί να σκεφτεί!

Τα συγκλονιστικά γεγονότα που έρχονται στο φως, θα φέρουν την κορύφωση στη Γη της Ελιάς, όχι μόνο σε ό,τι αφορά την Αθηνά και τη φυλάκισή της για ένα έγκλημα που ξέρουμε ότι δεν διέπραξε, αλλά και για την πορεία της Μυρτάλης η οποία συναγωνίζεται στα ίσια τον Ιπποκράτη με την συμπεριφορά της. Τι γίνεται όμως με τους άνδρες που την πολιορκούν;

Ο Αλέξης συνεχίζει να κάνει αισθητή την παρουσία του σε κάθε ευκαιρία. Μόνο που πλέον η Μυρτάλη δεν τον φοβάται και δεν αλλάζει δρόμο μόλις τον αντικρίζει. Αντιθέτως, τον αντιμετωπίζει με θάρρος όταν συναντιούνται. Παράλληλα, και η ίδια προβληματίζεται όταν αρχίζει να τον βλέπει σε κάποια μυστηριώδη ερωτικά όνειρα που τη βασανίζουν το τελευταίο διάστημα. Παραξε-νεύεται, αλλά προσπαθεί να μη δώσει σημασία.’Ωσπου στον γάμο της Βασιλικής και του Φίλιππου ο Αλέξης την ακολουθεί και, όταν μένουν μόνοι, της δίνει ένα φιλί, στο οποίο και εκείνη περιέργως… ανταποκρίνεται.
Άραγε στα νέα επεισόδια η Μυρτάλη Θα ενδώσει στη στενή πoλιορκία του Αλέξη; Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό το «παιχνίδι» ανάμεσα στη Μυρτάλη και τον Αλέξη είναι ένα έξυπνο εύρημα για να κρατηθεί αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού μέχρι το φθινόπωρο. Έτσι, αν και η σεναριογράφος Βάνα Δημητρίου δεν ανοίγει τα χαρτιά της όλα δείχνουν πως η Μυρτάλη Θα γίνει ζευγάρι με τον Χρήστο. Χωρις αυτό να σημαίνει πως όλα θα κυλήσουν ρόδινα για τους δύο νέους.

Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Χρήστος έχει ήδη ένα διαζύγιο, ενώ σταδιακά θα μάθουμε και τους αληθινούς λόγους που τον έφεραν ξανά στη Μάνη. Ο Αλέξης θα γεμίσει ζήλια όταν αντιληφθεί ότι η Μυρτάλη και ο Χρήστος έχουν έρθει κοντά. Το μυαλό του θολώνει στη Γη της Ελιάς και κάνει περίεργες σκέψεις για τον αντίζηλο του.