Η«Γη της ελιάς» βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία, για τη φετινή σεζόν, με την αυλαία να πέφτει την Πέμπτη 30 Ιουνίου, στις 21.00 στην τηλεόραση του MEGA.  Μέχρι τότε, πρόκειται να συμβούν ευχάριστα και δυσάρεστα γεγονότα.’Οπως θα δούμε στα τελευταία επεισόδια της σειράς, ο Δημήτρης συνεχίζει να εκβιάζει την Αθηνά, προκειμένου να του δώσει ένα χρηματικό ποσό, για να μην αποκαλύψει ότι ήταν εραστές.

Βέβαια, η Αθηνά δείχνει να μη φοβάται τις απειλές του και είναι έτοιμη να τον αντιμετωπίσει και να στραφεί εναντίον του.’Ομως, δεν είναι μόνο εκείνη… 0 Δημήτρης βρίσκεται στο στόχαστρο πολλών προσώπων. Συγκεκριμένα, του Δημοσθένη και του Κωνσταντίνου, επειδή μπλέχτηκε σε ένα αντίπαλο κύκλωμα ναρκωτικών, στο οποίο τον έβαλε ο Ανέστης, ενώ και ο Κουράκος διαπιστώνει πως ο νεαρός κρύβει ένοχα μυστικά και αρχίζει να τον υποψιάζεται. Ο τελευταίος, έχοντας ενημερωθεί για τις όλο και πιο συχνά ύποπτες επαφές που έχει ο Δημήτρης με τον Ανέστη, δίνει εντολή να τον παρακολουθούν. Ωστόσο, τα πράγματα παίρνουν απρόσμενη τροπή, αφού ο Δημοσθένης και ο Κωνσταντίνος στήνουν θανάσιμη παγίδα στον Δημήτρη και τον Ανέστη και δίνουν εντολή να τους βγάλουν από τη μέση. Οι δύο νέοι πέφτουν νεκροί και το δυσάρεστο νέο με το διπλό φονικό διαδίδεται γρήγορα και συγκλονίζει την κλειστή κοινωνία της Μάνης. Μάλιστα, από εκείνη τη στιγμή αρχίζει ένα ντόμινο αποκαλύψεων.

Ποιοι ανεβαίνουν τα σκαλιά της εκκλησία στη Γη της Ελιάς;

Αυτοί που ανεβαίνουν τα σκαλιά της εκκλησίας δεν είναι άλλοι από τη Βασιλική και τον Φίλιππο, που παράλληλα βαφτίζουν και την κορούλα τους. Το ερωτευμένο ζευγάρι παντρεύτηκε άρον άρον στα κρυφά με πολιτικό γάμο τον χειμώνα. Από τότε όμως άλλαξαν πολλά… Μεσολάβησαν το τραγικό τροχαίο, στο οποίο λίγο έλειψε να χάσουν το μωρό τους, αλλά και η συμφιλίωση της κοπέλας με τον Στάθη και τον Στέφανο, που φεύγει στην Ισπανία.

 

Τώρα, πιο ερωτευμένοι από ποτέ, κάνουν επιτέλους τον γάμο των ονείρων τους, με όλα τα αγαπημένα τους πρόσωπα να δίνουν το «παρών» και κουμπάρους την Αννα και τον Ισίδωρο Ωστόσο το χαρμόσυνο κλίμα στην Αρεόπολη διαλύει η… σκιά του θανάτου.