Καθηλωτικές αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στη σειρά του MEGA, Η Γη της Ελιάς.

Ο Αλέξης αρχίζει απροκάλυπτα να πολιορκεί την Ελένη, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή της. Η εμμονή του χειροτερεύει μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο. Η Ελένη, αναζητά ψυχολογική στήριξη από τον Σύνδεσμο Ψυχολόγων στην Αρεόπολη, με αποτέλεσμα οι συναντήσεις της με τον Αλέξη να γίνονται όλο και πιο τακτικές.

Η κατάσταση μεταξύ τους ξεφεύγει. Ο Αλέξης πολύ σύντομα θα δει στο πρόσωπό της την Μυρτάλη και ο εφιάλτης θα ξεκινήσει. Θα αρχίσει να την κυνηγάει, να την παρακολουθεί, να βρίσκεται πάντοτε ένα βήμα πίσω της.

Η Γη της Ελιάς: Τρίτη 10 Μαΐου

Η Αρετή κερδίζει την αγωγή κατά του Στάθη και τον αφήνει σχεδόν στον δρόμο. Δίπλα στον πατέρα της στέκεται πάντα η Βασιλική, ενώ στο πλευρό της Αρετής παραμένει ο Στέφανος, ο οποίος όμως έχει αρχίσει να δυσανασχετεί από τον ιδιότροπο χαρακτήρα της. Από τη μεριά της η Αρετή δεν φαίνεται να έχει συναίσθηση του τι προκαλεί στους άλλους και πηιγαίνει στην ταβέρνα για να ζητήσει τα ρέστα από την Ελένη. Οι απαντήσεις που θα πάρει δεν θα της αρέσουν καθόλου, αφού η Ελένη θα αποδειχθεί ισχυρός χαρακτήρας. Ο Φίλιππος αποφασίζει να αγοράσει το θερμοκήπιο της Άννας και του Λεωνίδα, γεγονός που από τη μια ανακουφίζει την Άννα, αλλά από την άλλη την απογοητεύει, καθώς γκρεμίζονται όλα της τα όνειρα.

Επεισόδιο 194 (Tετάρτη 11 Μαΐου)

Μία βράβευση κάνει την Αθηνά ιδιαίτερα χαρούμενη και τον Ιάκωβο πολύ υπερήφανο για εκείνη. Η Αρετή πετυχαίνει την Εύα στο μανάβικο και, όπως είναι επόμενο, οι δύο γυναίκες

έρχονται σε μεγάλη ρήξη. Το ηθικό του Αποστόλη πέφτει τη στιγμή που ο Ιάκωβος του λέει ότι η Ευτυχία δεν θέλει με τίποτα να τα ξαναβρούν. Η Αντιγόνη βγαίνει εκτός εαυτού καθώς ο Ισίδωρος την κατηγορεί για πράξεις που δεν έκανε. Ο Δημήτρης δεν το βάζει κάτω και εκβιάζει την Αθηνά για περισσότερα χρήματα, με την απειλή ότι θα αποκαλύψει σε όλους το ένοχο μυστικό τους.

Επεισόδιο 195α (Πέμπτη 12 Μαΐου)

Η Ευτυχία τρομοκρατείται όταν κάνει τεστ εγκυμοσύνης και καταλαβαίνει ότι μπορεί να είναι έγκυος. Η Αθηνά λέει ψέματα στην Αναστασία ότι θα είναι με τη Μαργαρίτα, προκειμένου να συναντήσει τον Ιάκωβο. Η Ελένη ξεκινά συνεδρίες με τον Αλέξη, για να μιλήσει για όσα την απασχολούν και τη βαραίνουν.