Αν νομίζετε ότι τα έχετε δει όλα στη σειρά «Η Γη τηs Ελιάς» κάνετε λάθοs. Ο πρώτο κύκλοs φαντάζει «παραμυθάκι» μπροστά σ’ αυτά που θα γίνουν από τον Σεπτέμβριο στον β’ κύκλο. Δολοφονίεs, ερωτικά σκάνδαλα, νέα πρόσωπα, εκβιασμοί αλλά και μια νέα σύγχρονη βεντέτα ξετυλίγεται και φέρνει τεράστιες ανατροπέs. Μια απ’ αυτές τιs ανατροπέs όμωs, που θα δούμε μάλιστα και από τα πρώτα επεισόδια, είναι η αδελφή του Δημήτρη που φτάνει στην Μάνη για να εκδικηθεί την δολοφονία του αδελφού τηs. Είναι όμωs έτσι τα πράγματα;;;

Η Αθηνά με την σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή προφυλακίζεται όπωs σας έχουμε ενημερώσει, μέχρι την μεγάλη δίκη για την δολοφονία του Δημήτρη. Την υπεράσπισή τηs αναλαμβάνει ο Λυκούργοs οποίοs ήδη έχει ανοίξει πλέον το δικό του δικηγορικό γραφείο. Ο Λυκούργοs τηs εξηγεί ότι τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα, διότι έχει να κάνει και με το ψέμα ότι ο Δημήτρηs ήταν γιόs τος. Αυτό θα περιπλέξει πολύ την κατάσταση όπως της λέει, ενώ τηs υπόσχεται ότι Θα κάνει ότι μπορεί, καΘώs όντως πιστεύει στην αθωότητά τηs.

Στο μεταξύ στην Μάνη εμφανίζεται η αδελφή του Δημήτρη. Μια γυναίκα αδίστακτη, που κανείs δεν γνώριζε την υπάρξη τηs. Η αδελφή του (ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί ποιά ηθοποιόs Θα ενσαρκώσει τον ρόλο) πρόκειται να παραστεί στον δίκη σαν πολιτική αγωγή έχοντας προσλάβει σε έναν σκληρό και αδυσώπητο δικηγόρο, με τον οποίο όπωs θα δούμε ο Λυκούργοs θα δώσει τιτάνια μάχη στο δικαστήριο. Η αδελφή του Δημήτρη στην αρχή έρχεται μαινόμενη κατά τηs Αθηνάs. Θέλει να την εκδικηθεί που σκότωσε τον αδελφό τηs και ζητάει να δικαιωθεί ο θάνατος του. «θα σαπίσεις στην φυλακή» τηs λέει.

Η Γη της Ελιάς: Ποιος ο σκοπός της αδερφής του Δημήτρη;

Είναι όμωs αυτόs ο σκοπός της; θέλει απλά να κλείσει την Αθηνά για πάντα στην φυλακή ή κάτι άλλο κρύβει ο ερχομόs τηs στην Μάνη και η τοποθέτηση ενόs τόσο σκληρού δικηγόρου. Σύμφωνα με ασφαλείs πληροφορίεs ο συγκεκριμένοs ρόλο θα μείνει αρκετά στην σειρά, τουλάχιστον για 30 επεισόδια και Θα είναι μια ακόμα πικρή περιπέτεια για την Αθηνά, η οποία για μια ακόμα φορά θα γίνει Θύμα στυγνού εκβιασμού. Η αλήθεια είναι ότι η αδελφή του Δημήτρη δεν δίνει δεκάρα για τον θάνατο του αδελφού τηs. Ετσι κι αλλιώs χρόνια τώρα δεν ήξερε αν ζει ή αν πέθανε. Κινητοποιήθηκε όμωs όταν πληροφορήθηκε την κοινωνική και οικονομομική υπόσταση της Αθηνάs στη γη της ελιάς. Κατάλαβε ότι από αυτή την υπόθεση μπορεί να βγάλει χρήματα και έτσι αποφάσισε να παίξει αυτό το παιχνίδι και να εκβιάσει την Αθηνά, ώστε να της αποσπάσει ένα τεράστιο ποσό. Θα το καταφέρει όμωs; Τι ρόλο Θα παίξει ο Λυκούργοs – αλλά και η Μαργαρίτα με την Μαρία; Οπωs σαs είπαμε οι ανατροπέs Θα είναι μεγάλεs και οι εξελίξειs καταιγιστικέs στη δραματική σειρά του MEGA.