Μετά το θάνατο του Κίμωνα και όσα ακολούθησαν στη σειρά Η Γη της Ελιάς, ο Δημοσθένης αποφασίζει να επιστρέψει στις παράνομες δραστηριότητές του.

Ο Κωνσταντίνος απογοητεύεται καθώς θεωρούσε ότι το σοκ από την απώλεια του γιου του ήταν τόσο μεγάλο που θα τον έκανε να ξεκόψει για πάντα από τα κυκλώματα, όμως βλέπει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Έτσι, αναγκάζεται για άλλη μια φορά να πει ψέματα στην Ισμήνη για ένα βραδινό ραντεβού στο γραφείο του, αφού ο Δημοσθένης τον καλεί να ενορχηστρώσουν άλλη μια κομπίνα.

Την ίδια στιγμή, στο σπίτι οι καβγάδες ανάμεσα στην Ασπασία και την Ειρήνη συνεχίζονται με μεγάλη ένταση. Η πρώτη, βυθισμένη στο πένθος της, θέλει μόνο ένα πράγμα, να βρει ποιος πήρε τα όργανα του γιου της, και πιέζει τον Δημοσθένη να το μάθει. Όσο για την Ειρήνη, συνεχίζει την παραβατική της συμπεριφορά, αυτήν τη φορά κλέβοντας κάτι από το μίνι μάρκετ. Μόνο που, για κακή της τύχη, γίνεται αντιληπτή από τον υπεύθυνο ασφάλειας ο οποίος καλεί την αστυνομία. Η κοπέλα μεταφέρεται αμέσως στο τμήμα και δίνει κατάθεση, όμως ο Κουράκος δεν έχει τα απαραίτητα στοιχεία για να την κρατήσει.

Η Ασπασία παρακαλεί τον Δημοσθένη να πάρει στην κόρη τους ένα αυτοκίνητο προκειμένου να την απαλλάξει από τα διαρκή πηγαινέλα στη Σπάρτη, ενώ η Ειρήνη πλευρίζει τον Λεωνίδα και του δείχνει αμέσως ότι της αρέσει. Φροντίζει βέβαια να κρατήσει αυτό το φλερτ κρυφό, όμως οι γονείς της καταλαβαίνουν ότι κάτι τρέχει και προσπαθούν να μάθουν τι. Η Ασπασία παράλληλα ανακαλύπτει κάτι στο γραφείο του άντρα της που τη βάζει σε υποψίες και μιλά στη Δήμητρα, στην οποία παραδέχεται ότι πλέον έχει αρχίσει να αμφιβάλλει για το ποιος πραγματικά είναι ο άνθρωπος που παντρεύτηκε. Για πρώτη φορά ο Δημοσθένης υπόσχεται στον Κωνσταντίνο ότι θα τον απαλλάξει από τη συνεργασία τους και εκείνος νιώθει ότι επιτέλους θα μπορέσει ελεύθερος να συνεχίσει τη ζωή του.

 

Η Γη της Ελιάς: Δείτε το τρέιλερ της σειράς του MEGA