Ο ΣΚΑΪ μπαίνει στον χάρτη της ψυχαγωγίας με την Φαίη Σκορδά. Η επόμενη ημέρα για το «Πρωινό» με τον Γιώργο Λιάγκα στον ΑΝΤ 1 και η «είσοδος» της ΕΡΤ.
Στην πλέον ανταγωνιστική της ελληνικής τηλεόρασης με τον μεγαλύτερο κατακερματισμό εξελίσσεται η ζώνη 10-13.00 μετά τις τελευταίες εξελίξεις που αλλάζουν τον χάρτη της ψυχαγωγίας και φέρνουν αντιμέτωπα συνολικά επτά κανάλια στο ίδιο μοτίβο μάχης. Εκτός από τους πέντε παραδοσιακούς αντιπάλους της πρωινής ψυχαγωγικής ζώνης ΑΝΤ1, MEGA, ALPHA, OPEN, STAR, εντάσσονται φέτος άλλοι δύο. Ο ΣΚΑΪ που ολοκλήρωσε την μεταγραφή της Φαίης Σκορδά και προχωρά τάχιστα σε νέα ψυχαγωγική εκπομπή, αλλά και η ΕΡΤ1, που αφήνει την ενημέρωση και σχεδιάζει εναλλακτικά ψυχαγωγικό μαγκαζίνο στη ζώνη 10-12.00.

Η μετακίνηση της Φαίης Σκορδά στον ΣΚΑΪ σηματοδοτεί τη δυναμική ενεργοποίηση του καναλιού σε ένα «παρθένο» πεδίο, με ανοιχτό το ενδεχόμενο για μεγαλύτερης διάρκειας παρέμβαση στο πρόγραμμα. Το αρχικό σχέδι ήθελε τη Φαίη Σκορδά να αναλαμβάνει ψυχαγωγική εκπομπή στη ζώνη 10-12:00, ωστόσο η ανάγκη να χωρέσουν περισσότερες ενότητες αλλά και τα εμπορικά που φέρνει η παρουσιάστρια, βάζει στο τραπέζι το ενδεχόμενο επέκτασης της εκπομπής νωρίτερα. Το εναλλακτικό σχέδιο που έχει πέσει στο τραπέζι στον ΣΚΑΪ θέλει τη Φ. Σκορδά να παίρνει τη σκυτάλη στις 9:00. Στην περίπτωση αυτή θα αλλάξει και ο προηγούμενος σχεδιασμός, με τον Δημήτρη Οικονόμου, τον Άκη Παυλόπουλο και την Ντόρα Κουτροκόη να αναλαμβάνουν ενιαία εκπομπή από τις 5 έως τις 9.

Στο στρατόπεδο του ΑΝΤ1, όπου τα ηνία θα αναλάβει πλέον ο Γιώργος Λιάγκας συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για την επόμενη μέρα. Θα επιλεγεί κάποια συμπαρουσιάστρια ή θα επεκταθεί η παρουσία του Γιώργου Λιάγκα καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπομπής χωρίς προσθήκη άλλου προσώπου;

Το συμβόλαιο του Λιάγκα ο οποίος ανανέωσε για δύο χρόνια στο κανάλι κάνει λόγο για το Πρωινό αλλά και για την ενότητα έως τις 11:30 καθώς όταν υπεγράφη επρόκειτο να ακολουθεί με άλλη ενότητα η Φ. Σκορδά.

Το σενάριο της προσθήκης συμπαρουσιάστριας απομακρύνεται, ενώ το πιθανότερο είναι να υπάρξει επέκταση στο συμβόλαιο του Γ. Λιάγκα για ανάληψη της ζώνης έως τις 13:00.

Με ευρείες αλλαγές θα συνεχίσει η Κατερίνα Καινούργιου ενώ με την ίδια δομή θα παραμείνει η πρωινή ζώνη του MEGA, με την Ελεονώρα Μελέτη και την Δανάη Μπάρκα. Η Μπέτυ Μαγγίρα δεν μετακινείται νωρίτερα, αλλά θα μείνει στη ζώνη 9:50 με 13:00, με μικρές αλλαγές στο πάνελ.

Τέλος η ΕΡΤ βρίσκεται σε τελική φάση συζητήσεων για την επιλογή των προσώπων που θα αναλάβουν τη νέα ψυχαγωγική εκπομπή της πρωινής ζώνης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξουν δύο δίδυμα, ένα για τις καθημερινές και ένα για τα σαββατοκύριακα.