Άλλο ένα στέλεχος της ΕΡΤ αποχωρεί από το Ραδιομέγαρο με προορισμό το Open. Ο λόγος για τη γενική διευθύντρια μάρκετινγκ, Κωνσταντίνα Κουτρούλη, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από θητεία δύο ετών, Θα αποχωρήσει στο τέλος του Απριλίου από την ΕΡΤ για να μετακινηθεί σε ανάλογο πόστο στη διοίκηση του Open.

Το τέλος συνεργασίας του στελέχους με τη δημόσια τηλεόραση ανακοινώθηκε σε σύσκεψη των γενικών διευθυντών την προηγούμενη εβδομάδα. Πρόκειται για το τρίτο στέλεχος μέσα σε λίγους μήνες που ακολουθεί την πόρτα εξόδου από την ΕΡΤ προς το Ορen, καθώς προηγήθηκαν η εντεταλμένο σύμβουλος προγράμματος Χρύσα Μασούρου, που ανέλαβε τη διεύθυνση προγράμματος στο Open, και η Ελένη Θώδου, που αποχώρησε από το Τμήμα Ερευνας και Ανάλυσης για να μετακινηθεί σε αντίστοιχο πόστο στο κανάλι του Κορωπίου.

Open: Το άγχος του Χρήστου Παναγιωτόπουλου και οι εναλλακτικές

Όλοι στο Open διερωτώνται τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του καναλιού. Και όλα αυτά με φόντο και τα όσα συμβαίνουν στο μέτωπο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και την εμπλοκή του ονόματος του Ιβάν Σαββίδη στα σενάρια περί περαιτέρω κυρώσεων σε Ρώσους ολιγάρχες.

Ωστόσο αυτός που κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα δεν είναι άλλος από τον διευθυντή Ενημέρωσης, Χρήστο Παναγιωτόπουλο. Βλέπετε, είναι γνωστό τοις πάσι πως είναι ο απόλυτος ευνοούμενος της πλευράς Σαββίδη και ο μόνος που δεν έχει πάρει η μπάλα της οργής της ιδιοκτησίας για την αποτυχημένη φετινή χρονιά στους πίνακες τηλεθέασης.

OPEN: Η αγωνία στα ύψη

Μάλιστα, βλέπει αφ’ υψηλού τις ενέργειες του νέου προέδρου του Δ.Σ., Γιάννη Λάτσιου, για τη βελτίωση της κατάστασης, θεωρώντας πως δεν πρόκειται να επηρεαστούν οι σχεδιασμοί.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι φυσικό επόμενο να έχει φθάσει η αγωνία του στα ύψη για τις ακριβείς προθέσεις του Ιβάν Σαββίδη στο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα. Πάντως, όπως λένε οι γνωρίζοντες πρόσωπα και καταστάσεις, δεν είναι ο τύπος του ανθρώπου και του επαγγελματία που περιμένει καρτερικά τη μοίρα του. Αντιθέτως, εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα…

Επιπλέον η επιλογή της Πόπης Τσαπανίδου για τη θέση της βασικής παρουσιάστριας δεν έχει δικαιώσει μέχρι τώρα τον Παναγιωτόπουλο. Ούτε σε επίπεδο τηλεθέασης, αλλά ούτε και στην παρεμβατικότητα του καναλιού. Γι’ αυτό και ο Λάτσιος θέλει να δει και εναλλακτικές επιλογές. Κάτι που δεν θέλει να ακούει ούτε για αστείο ο διευθυντής ενημέρωσης του Open. Μένει λοιπόν να δούμε πώς θα πάει η σχέση των δύο δυνατών αντρών των media.